I det fynske folks tjeneste

Tidligere GOG-spiller bliver træner i Bundesligaen

René Hamann-Boeriths er blevet præsenteret som kommende træner i den tyske bundesliga-klub TuS Metzingen.

René Hamann-Boeriths skifter dansk håndbold og med en tjans i den tyske bundesliga-klub TuS Metzingen. Foto: Claus Fisker/Scanpix/arkiv

Den tidligere GOG-spiller René Hamann-Boeriths skal være træner for TuS Metzingen i den tyske bundesliga for kvinder. Det skriver TV 2.

Den 47-årige fynbo har kun været sportschef hos ligaoprykkerne TM Tønder siden sommer, men nu har han fået en mulighed, han ikke kunne sige nej til, og allerede om få måneder smutter den tidligere landsholdsprofil videre syd over grænsen.

- Jeg er meget glad for at blive en del af det her hold. Klubben minder mig meget om min egen barndom og min barndomsklub GOG i Gudme. Det var en tæt enhed, hvor alle spillede en rolle, og hvor alle stod helhjertet bag klubben, siger René Hamann-Boeriths på den tyske klubs hjemmeside.

- Klubben har store ambitioner, og målsætningen om at være en fast del af toppen i Tyskland og i europæisk håndbold er også noget, der har motiveret mig til at tage dette skridt, siger danskeren. 

Tus Metzingen ligger lige nu nummer tre i Bundesligaen - fire point efter topholdet SG BMM Bietigheim, der også har en dansk træner i Martin Albertsen. 

Efter René Hamann-Boerith selv stoppede med at tage shorts, sko og harpiks på og løbe på banen, har han været træner i Skjern, Sønderjyske, Fredericia, Århus GF, TM Tønder og norske Drammen. 

Han har også en fortid i tysk håndbold. Som aktiv spillede han fire sæsoner i Bayer Dormagen (1995-1999) og én i Bad Schwartau (2001-2002).