Tidligere patient rystet over lægers million-fusk

Laurits Brix er tidligere patient hos de to læger i Svendborg, der har snydt med fup-regninger. Han kalder lægeparrets handlinger for et tillidsbrud.

Laurits Brix er tidligere patient hos Jette Aaens og Ole Bjørn Rasmussens lægepraksis midt i Svendborg. Han er chokeret over TV 2 Fyns afsløringer af, hvordan de to læger har snydt Region Syddanmark for op mod 1,7 millioner kroner

- Jeg synes, det er godt, de er blevet afsløret. Men jeg synes jo også, det er ærgerligt, at det er endt, hvor det er. At de fusker med så private sager og tjener penge på det, siger Laurits Brix til TV 2 Fyn.

Det sydfynske lægepar har svindlet regionen ved at indberette ydelser til højere takster, end det, der egentlig er udført, ligesom de i nogle tilfælde har opkrævet betaling for behandlinger eller undersøgelser på patienter, som aldrig har fundet sted. 

Ifølge Region Syddanmark har Jette Aaen og Ole Bjørn Rasmussen uretmæssigt fået udbetalt op mod 1,7 millioner kroner.

- Det er et tillidsbrud. Læger er et sted, hvor man skal gå hen og få hjælp. Man regner jo med, at de autoriteter, man søger, hjælper en med de problemer, man har - og ikke bare udnytter en til at få nogle penge i lommen, fortæller Laurits Brix.

Kan man ikke godt have tillid til, at det er en okay læge, selvom de snyder med økonomien?

- Det ved jeg ikke. Det går vel hånd i hånd. Griskhed overtager mange ting, synes jeg, hvis de vælger pengene over behandlingen, siger Laurits Brix.

TV 2 Fyn har kendskab til flere tilfælde, hvor lægerne har taget betaling for sundhedsydelser hos patienter, men hvor patienten afviser, at det overhovedet har fundet sted. Ifølge kilder går det mere end ti år tilbage. 

Sundhedsjournaler skal tjekkes

Patientforeningen og formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Jane Heitmann (V), har tidligere overfor TV 2 Fyn opfordret regionen til at tjekke samtlige journaler og sundhedsoplysninger om patienter i de to lægers praksis for urigtige oplysninger.

Sådan tjekker du din journal

- Jeg vil opfordre regionen til at tage kontakt til tidligere og nuværende patienter. Der skal simpelthen ryddes op, siger Jane Heitmann.

- Det er vigtigt, at regionen kigger alle journaler grundigt igennem, så man kan se, om der er skrevet falske diagnoser eller falske oplysninger ind i patienternes journaler. For så er det meget alvorligt, siger formand Niels Jørgen Langkilde.

Og det er altså ifølge TV 2 Fyns oplysninger, præcist hvad der er sket.

TV 2 Fyn har også forsøgt at få en kommentar fra Region Syddanmark til opfordringen om at tjekke patienters sundhedsjournaler. Men Bo Libergren (V), formand for regionens udvalg for det nære sundhedsvæsen, har ikke ønsket at kommentere opfordringen. 

Region politianmelder lægerne 

Region Syddanmark har torsdag valgt at politianmelde de to læger, som også skal afhænde deres praksis. 

Helt efter bogen ifølge Laurits Brix. 

Derfor nævner vi navne på læger

- De har begået en kriminalitet, og ligesom alle andre, der begår kriminalitet, så bliver de politianmeldt. Og så skal de fratages deres ret til at være læger, for de har ikke forholdt sig til at være læger. De har tjent penge på ting, de ikke skulle tjene penge på, siger Laurits Brix.

TV 2 Fyn har talrige gange kontaktet Jette Aaen og Ole Bjørn Rasmussen for at få et interview om sagen. 

Vi har også kontaktet dem telefonisk i deres lægepraksis, og vi har forsøgt at få en kommentar fra deres advokat. Men ingen er vendt tilbage på vores henvendelser. 

Se hele indslaget om det fuskende lægepar her. Fotograf: Redigering: