Tog kolliderede med væltet træ - togene kører igen

Et tog kørte omkring tirsdag middag ind i et væltet træ mellem Stenstrup og Kværndrup på Fyn.

Opdatering
Clock23. apr 2019, kl. 16:48
Ved 16.45-tiden oplyser DSB til TV 2/Fyn, at togene igen kører på Svendborgbanen. Dog skal passagererne forvente, at der vil gå et par timer før der køres normalt og efter køreplanen.

Tidligere kørte der ingen tog mellem Ringe og Svendborg. Der var et tog, som kørte ind i et væltet træ omkring tirsdag middag. Det oplyser DSB til TV 2/Fyn.

Toget blev kun lettere skadet, og der har ikke været nogen meldinger om tilskadekomne. I tidsrummet hvor togene ikke kørte, havde DSB indsat togbusser.

Banedanmark blev færdige med oprydningsarbejdet omkring klokken 16:45. Det siger Banedanmark til TV 2/Fyn.

Vinden skaber problemerne

- Når det blæser så meget, som det gør, vælter der træer ind på togbanen. Vores lokoførere har prøvet det før, så alt er under kontrol, og der er ingen grund til panik, siger DSB's pressevagt, Morten Tjerrild, til TV 2/Fyn.

Togene holder stadig stille på Stenstrup station. Det var toget her, som kørte ind i et træ.
Togene holder stadig stille på Stenstrup station. Det var toget her, som kørte ind i et træ.
Foto: Alex Syrik

Flere træer

Det var mere end et træ, der lå på togbnane. Èt halvstort træ, som også var det, som toget kørte ind i, og så var der lidt flere småtræer, der lå lidt længere henne på sporet - Banedanmark siger, at det var oprydningsarbejdet, der tog længst tid.

Mette Therese Lundgreen var med ombord på toget, da de kørte ind i træet. Hun fortæller, at passagerne i toget kunne mærke et bump, da de kørte ind i træet.

- Vi var lidt i tvivl om, hvad vi havde ramt. Det gav nemlig et lille brag. Det var ikke noget slemt, overhovedet, siger hun til TV 2/Fyn og fortsætter

- Efterfølgende kom togchaufføren ud og gav os meldningen om, at vi var kørt ind i et træ, og det var da lidt træls.