I det fynske folks tjeneste

Tour-vraget fynbo bliver Tinkoff-kaptajn i Polen

Efter at være blevet fravalgt til både OL og Tour de France jagter Jesper Hansen oprejsning i Tour de Pologne.

Foto: Chris Graythen, Scanpix

Den fynske cykelrytter Jesper Hansen, der kommer fra Stenstrup, bliver Tinkoff-holdets trumfkort i det polske etapeløb Tour de Pologne, der begynder tirsdag.

Den danske klatrer er blevet udpeget som den rytter, der skal jagte en topplacering til det russiske hold i løbet, som byder på en række kuperede etaper, inden det slutter med en enkeltstart omkring Kraków på mandag i næste uge.

- Vi har et velafbalanceret hold med Jesper som frontfigur i klassementkampen, siger sportsdirektør Jan Valach i en pressemeddelelse fra Tinkoff.

Jesper Hansen får støtte af Daniele Bennati, Sergio Paulinho, Jesús Hernández, Juraj Sagan, Pavel Brutt, Evgeny Petrov og Yuri Trofimov på de polske landeveje.

Danskeren blev tidligere på året samlet nummer to i Tour of Croatia og nummer fem i Tour de Langkawi i Malaysia.

Begge løb hører til på næstøverste niveau, mens den polske rundtur er en del af World Touren, og dermed har deltagelse af alle de store hold.

- Han har allerede vist i Malaysia og Kroatien, at han kan gøre det, og vi kan forhåbentlig hjælpe ham til et godt resultat. Men dette er et World Tour-løb og dermed et skridt op, så vi sætter ham ikke under pres, siger Jan Valach.

Jesper Hansen har ikke haft den bedste sommer. I juni blev han først fravalgt til det landshold, der skal køre OL i Rio de Janeiro senere på sommeren, og kort efter blev han vraget til Tinkoffs Tour de France-hold.