I det fynske folks tjeneste

Tre piger fra fynsk skole indebrændt i Norge

Tre piger fra Vejstrup Ungdomsskole på Sydfyn omkom tirsdag nat ved en hyttebrand i Hovden i Norge. En af dem er fra Gislev.

Den udbrændte hytte i Hovden

Flaget på halv på Vejstrup Ungdomsskole

Den udbrændte hytte i Hovden

1 af 4

Kammerater forsøgte at hjælpe

De tre unge piger var sammen med kammerater fra Vejstrup Ungdomsskole på skiferie i Hovden. Gruppen på 200 elever og lærere fra Vejstrup Ungdomsskole var indlogeret sammen med elever fra forskellige skoler i Danmark.

De omkomne er den 17-årige Rikke Barret Poulsen fra Esbjerg, 16-årige Rikke Bjerre Larsen fra Nykøbing Falster og 15-årige Signe Bøjden Mikkelsen fra Gislev på Sydfyn.

I følge norsk politi blev branden meldt til politiet omkring klokken 2.15. I hytten var der i alt ni unge, men tre nåede altså ikke at komme ud i tide, oplyser politiets operationsleder. Yderligere to personer blev behandlet for røgforgiftning.

På en pressekonference tirsdag formiddag i Norge kom det frem, at kammerater til dem, der sov i den brændende hytte forsøgte at komme dem til hjælp.

De smadrede vinduerne og det lykkedes seks unge at komme ud. Men hytten var så fuld af røg, at det var umuligt at hjælpe de tre sidste. Da redningsmandskabet nåede frem 11 minutter efter anmeldelsen, var det for sent, skriver den norske avis Fædrelandsvennen.

Brandårsag ukendt

Hytten, som ligger fire-fem timers kørsel nord for Kristiansand, blev
totalskadet. Der var ikke umiddelbart oplysninger om årsagen til
branden. 

- Kriminalteknikere er tilkaldt for at undersøge årsagen, siger Ove Austanå fra norsk politi.

Teknikerne ventes at arbejde resten af dagen og aftenen med i jagten på årsagen.

På vej hjem

Samtlige elever og lærere befandt sig tirsdag morgen i Hovden Skicenter, hvor der var oprettet såkaldte kriseteams. Læger, politifolk, præster og andre forsøgte at hjælpe eleverne midt i sorgen over ulykken.  

I følge avisen Fædrelandsvennen begyndte eleverne at pakke ved 14.30-tiden. Forstander Esben Jensen siger til TV 2/Fyn, at elever og lærere ventes at komme hjem til Sydfyn med fly tirsdag aften.