Tre unge fra Sydfyn har vundet DM i Skills

Ved det hidtil største DM i Skills blev tre unge fra Svendborg Erhvervsskole hyldet som danmarksmestre. For to af vinderne giver det en billet til VM i Brasilien.

De tre deltagere fra Sydfyn gik hele vejen. Det gælder elektriker Sune Lerdahl, bygningssnedker Peter Boye Larsen og møbelsnedker Thomas Vilain Rørvang.

Foruden trofæ og diplom betyder det for snedkerne, at de også skal med til VM i Brasilien i august. Der findes ikke VM for elektrikere.

- Det her har jeg drømt om og arbejdet for i tre år, så endelig er det lykkedes, siger Thomas Rørvang, der ligesom Peter Boye Larsen vandt DM for andet år i træk.

Meget rart

Peter Boye Larsen fik den højeste karakter, der hidtil er givet til en bygningssnedker ved et DM, 93,2 point ud af 100, og det er som han siger "meget rart".

- Jeg skal lige forene mig med tanken om, at Thomas og jeg nu skal til VM, siger Peter Boye Larsen.

- Det var presset, men vi fik opgaver i det, jeg tilfældigvis havde trænet mest på, så heldigvis nåede jeg længst. Det er absolut dejligt, siger Sune Lerdahl.

Stolt mester fra Ærø

Peter Boye Larsen er i lære hos Ærø Møbler.

- Indenfor de seneste 10 år har vi tre gange haft lærlinge med til DM, fortæller direktør Ole Sækmose fra Ærø Møbler.

- Man bliver ikke danmarksmester, hvis ikke man træner som en professionel sportsudøver, og det har Peter gjort, fortæller direktør Ole Sækmose.