TV 2 Fyn inviterer til Lasse Helner-koncert: - Vi savner vores publikum, og de savner os

Musiker Lasse Helner kan snart ikke undvære sit publikum mere - men det behøver han heldigvis heller ikke. Fredag inviterer vi til virtuel koncert i anledning af den fynske musikers nye album.

Det er alt for længe siden, at musikere og musikelskere har kunnet mødes om musikken, synes mange. 

I hvert fald er musiker Lasse Helner ved at løbe tør for tålmodighed. Som mange andre musikere trænger han virkelig til at komme ud at spille. 

- Det er rigtigt hårdt at holde den gående lige nu. Vi har været tålmodige, men det er svært at stå den sidste distance, siger den 74-årige musiker fra Lundeborg.

Vil du være publikum?

Heldigvis er der lys forude. I hvert fald digitalt lys gennem skærmen. 

For på fredag spiller Lasse Helner og band i samarbejde med TV 2 Fyn Event op til fredagsdans med en virtuel koncert direkte fra Kulturpaladset i Svendborg. 

Koncerten afholdes i anledning af Lasse Helners længe ventede nye album "Over The Hill - Still Got The Thrill", som udkommer nu på fredag 16. april. 

I 11 nye sange dyrker Lasse Helner sine musikalske inspirationskilder og udforsker de mange muligheder, som seks årtier på den danske musikscene har givet ham. 

Du kan se med på TV 2 Fyns facebookside eller vores hjemmeside fredag aften klokken 20.00. Få en forsmag på koncerten i videoen nedenfor. 

Varm op til koncerten med sangen That's What It Takes her. Fotograf: Rico Feldfoss/Feldfoss Media

Savner publikum

At koncerten bliver med fynske fans, der ser med hjemme fra stuerne, er et stort plus for Lasse Helner. Savnet efter publikum er nemlig ved at være rigtigt stort for den erfarne musiker, der har spillet musik og turneret landevejene tynde siden 1975. 

Hvem er Lasse Helner?

Det har han dels gjort under eget navn og ikke mindst med sin ægtefælle Mathilde Bondo i duoen Lasse & Mathilde. Og netop publikum er en del af parrets virke og sociale liv.

- Publikum er en af grundstenene i det liv, vi lever, og derfor er de meget vigtige. Vi har et meget trofast publikum, som vi savner og som sikkert også savner os lidt, siger han.

Klap med og stil spørgsmål hjemmefra stuen

Selve koncerten foregår på Kulturpaladset i Svendborg, men publikum sidder i særdeles tryg afstand, nemlig hjemme i deres sofaer foran computeren. 

Men bare fordi der er adskillige kilometer mellem Lasse Helner og publikum, så skal det da ikke forhindre dem i at kommunikere. 

quote Vi har et meget trofast publikum, som vi savner og som sikkert også savner os lidt

Lasse Helner, musiker

Derfor giver TV2 Fyn Event fynske fans af Lasse Helner mulighed for at se med hjemme fra stuen og stille spørgsmål direkte til Lasse. Og du kan stadig nå at få en plads på første parket. Send blot en mail til Signe Ryge på siry@tv2fyn.dk. 

Og selvom det er uvant for den erfarne fynske musiker at lave virtuel optræden, er Lasse Helner i den grad klar til fredagens koncert.

- Jeg er enormt glad for tilbuddet, og vi kan sagtens trykke den af digitalt, siger Lasse Helner.