I det fynske folks tjeneste

Tv-nævn undersøger sponsorstøtte

Svendborg Kommune betaler 125.000 kroner for at blive placeret på landkortet "på en positiv, glad og energisk måde" i TV2-program. Radio- og tv-nævnet beder nu TV2 om en redegørelse.

Svendborg Kommune betaler 125.000 kroner for at blive placeret på landkortet "på en positiv, glad og energisk måde" i TV2-program.

Formanden for Radio- og tv-nævnet, Christian Scherfig, vil nu bede TV2's ledelse om en redegørelse i sagen om kommunal sponsorering af underholdningsserien AllStars på TV2.

Det sker efter at Fyens Amts Avis har forelagt ham sponsoraftalen, som Svendborg Kommune har indgået med Metronome og TV2.

I aftalen står der, at formålet er "kommunen bliver placeret på landkortet på en positiv, glad og energisk måde" og "som en naturlig del indgår turistattraktioner, lokale begivenheder eller andre ting, man er særlig stolt af, i indslagene - enten som rammen om indslaget eller en aktiv del af indslaget".

- Jeg vil orientere TV2 om, at oplægget indeholder flere momenter, som vil kunne give anledning til berettiget tvivl om, hvorvidt grænserne for lovlig sponsorering vil blive overtrådt. siger Christian Scherfig til Fyens Amts Avis.

TV2 og produktionsselskabet Metronome har bedt kommunen om blandt andet at betale for indkvarteringen af tv-folkene og transportudgifter.

Svendborg er den eneste af de 6 deltagende kommuner, der har indgået en sponsoraftale med TV2.