I det fynske folks tjeneste

Tvang unge til indbrud i Svendborg

Tre formodede bagmænd er fængslet i sag, hvor unge er blevet truet til at begå røverier flere steder i landet.

Dummebøder og trusler om tæsk. Det er nogle af de metoder, som en gruppe hårde kriminelle børster bruger, når de tvinger unge mænd på røvertogt.

Københavns Vestegns Politi mener at have optrevlet en gruppe, der i adskillige tilfælde har tvunget unge mænd til at begå røverier for sig flere steder i landet. Gruppen holder til i Hedehusene ved Roskilde.

- Det er nogle typer, der kender hinanden, og som har sat sig sammen for at udføre det her. Der er ikke tale om noget bande- eller rockerrelateret, fortæller vicepolitiinspektør Carsten Jansson.

Mandag anholdt vestegnens politi syv personer i sagen. Fire af dem blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør, og tre af dem blev varetægtsfængslet.

- Vi mener, at de tre er bagmændene i sagen. Vi forventer ikke, at der er flere bagmænd, som skal anholdes, siger Carsten Jansson.

Røverierne er hovedsageligt begået i Hedehusene. Men de unge mænd er også blevet truet til at begå røverier i Jylland og på Fyn. En af de varetægtsfængslede er sigtet for røverier mod supermarkeder i Svendborg og Grenaa begået i juni og juli.

Københavns Vestegns Politi efterlyser nu andre unge mænd, der har været udsat for noget lignende, og som ønsker at komme ud af bagmændenes kløer.

- Der er typisk tale om unge mennesker, der er blevet lokket ind i et miljø, hvor der sker noget kriminelt, og så er de blevet afpresset og truet til at begå kriminalitet, fortæller Carsten Jansson.