I det fynske folks tjeneste

Tvivl om røgalarmerne i norsk hytte

Ingen af de seks overlevende piger fra branden i Hovden hørte tilsyneladende røgalarmen før de flygtede ud af den brændende hytte. Tidligere lejere fortæller, at der ikke var batterier i røgalarmerne.

Der rejses nu tvivl om røgalarmerne i hytten fungerede som de skulle

Der rejses nu tvivl om røgalarmerne i hytten fungerede som de skulle

1 af 2

I følge norsk TV2 vågnede de danske piger af røglugt og ikke af lyden fra en røgalarm natten til tirsdag, da den tragiske brand startede.

Det er et lovkrav i Norge at udlejningshytter er forsynet med røgalarmer, men i følge tidligere lejere af hytten manglede batterierne i røgalarmen.

- Jeg lejede en hytte i fjor og jeg tjekkede røgalarmen, da jeg kom, og der var ingen batterier i, siger brandmand Sven Kåre Hagevik til den norske avis Fædrelandsvennen.

Bliver ikke tjekket hver gang

Lignende beretning kommer fra nogle piger, som den norske tv-station TV Sør har talt med. De fortæller, at røgalarmerne ikke havde batterier, da de lejede en hytte i samme kompleks sidste år.

Det er ejeren af hytterne, der har ansvaret for at røgalarmerne virker. Men ejeren afviser, at røgalarmerne ikke virkede.

- Der er altid batterier i alarmerne. Røgalarmerne bliver ikke tjekket mellem hvert besøg, så hvis batterierne bliver fjernet, er det ikke sikkert at vi opdager det, siger udlejer Jan Sletten til Fædrelandsvennen.

Retsmedicinere fastslog onsdag,  at de tre danske piger døde af røgforgiftning og ikke af forbrænding, oplyser politiet i Hovden.