Undervandsparade inviterer til fest i Svendborg

Alle landkrabber inviteres fra borde, når paraden “Fortællinger om Havet” stævner ud fra Torvet i Svendborg fredag eftermiddag.

Masker, sære hatte og kæmpedukker vil fylde gaderne i Svendborg, når knap 2.000 kulturudøvere danser, synger, spiller drama og laver artisteri i optoget, der er det første af sin slags på Sydfyn arrangeret af den helt nye Sydfyns Kulturforening.

Kulturforeningen har et citat af Picasso som motto, nemlig “Kunstens formål er at skylle dagligdagens støv af vores sind”.

quote Kunstens formål er at skylle dagligdagens støv af vores sind

Picasso

Udover at vaske sjælen, så vil foreningen også gerne samle fynboerne.

- Vi vil gerne lave kulturelle begivenheder, som involverer rigtig mange, fordi vi mener, at kunst og kultur er noget, vi har sammen, siger foreningsstifter og forfatter Josefine Ottesen.  

- Det er noget, vi laver sammen

Blæksprutter, havfruer og andre vandvæsener svømmer fra Torvet til Frederiksøen under optoget, der har titlen “Fortællinger om Havet”.

Paraden er inspireret af det engelske “Hand Made Parade”, og en af dukkemagerne derfra er rejst til Svendborg for at undervise Sydfynsk Kulturforening i, hvordan man bygger en ti meter lang hval.   

Udover farverige fisk er 40 harmonikaer og et råbekor også noget af det, der møder dem, som tilslutter sig paraden fredag eftermiddag.

Alt sammen er arrangeret af kun seks mennesker, men med hjælp fra en masse frivillige, og det understreger et andet af paradens mottoer:

- Vi siger om den her parade, at man kan ikke vinde noget, vi skal ikke sælge noget. Det er noget, vi laver sammen. Det er et fællesskab, siger Josefine Ottesen.

TV 2/Fyn er med live, når paraden begynder klokken 17.  

 

Her fortæller Josefine Ottesen om paraden.