Venstre har fundet sit bud på ny borgmester

Det bliver Mette Kristensen, Venstre i Svendborg sætter sin lid til ved det næste kommunalvalg. Torsdag blev hun valgt som partiets borgmesterkandidat.

Venstre i Svendborg har fundet den kandidat, der skal tage kampen op med Bo Hansen (S), når der i 2021 igen skal være kommunalvalg. 

Det bliver Mette Kristensen (V), som siden 2009 har siddet i byrådet i Svendborg. Det blev besluttet på partiets opstillingsmøde, som torsdag aften blev afholdt i det tidligere domhus i Svendborg. 

- Jeg går meget ydmygt til opgaven. Det er nogle store sko, jeg skal fylde ud, siger hun til TV 2/Fyn om udsigten til at følge i fodsporene på Lars Erik Hornemann. 

Hornemann nåede i to omgange at være borgmester i Svendborg Kommune, og inden kommunesammenlægningen var han borgmester i Gudme Kommune. 

Ingen modkandidater

Mette Kristensen er uddannet inden for shippingindustrien. Derudover er hun medejer af firmaet Svendborg Wave, der er et konsulentfirma, der har fokus på de maritime industrier. 

Det har i længere tid ligget i luften, at det ville blive Mette Kristensen, der skulle overtage pladsen som borgmesterkandidat fra Lars Erik Hornemann.

Han meldte kort efter kommunalvalget i 2017 ud, at han ikke længere ville være borgmesterkandidat for partiet.

 

I midten af august pegede en enig bestyrelse i Venstres partiforening i Svendborg på Mette Kristensen som ny kandidat, og der har ikke været nogen, der siden har stillet op imod hende.

Heller ikke ved torsdagens opstillingsmøde kom der andre kandidater på banen. 

Ligget i baghovedet, siden Hornemann sagde stop

Ifølge den nye borgmesterkandidat har hun i længere tid gået med tanker om, at hun kunne være et bud på den næste Venstre-borgmester i Svendborg Kommune. 

- Det har ligget i mit baghoved, siden Lars Erik Hornemann meldte ud, at han ikke ville være spidskandidat længere, siger hun.

Mette Kristensen er formand for udvalget for børn og unge og medlem af social- og sundhedsudvalget. Hun fik 504 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017.