I det fynske folks tjeneste

Verdens første tennispark til Sydfyn

Speedtennis, beachtennis og paddletennis. Det er alle nye tennisgrene, som man snart kan stifte bekendtskab med på Sydfyn. Verdens første tennispark kommer nemlig til at ligge på Tåsinge.

1 af 5

Verdens første tennispark bliver en realitet på Sydfyn. Med 3,5 millioner kroner fra Nordea-fonden og Lokale- og Anlægsfonden kan Tåsinge Tennis Klub i Svendborg kommune nu se frem til mange timers spil.

Tåsinge Tennis Park bliver navnet på tennisanlægget, og det skal opføres på 5.500 kvadratmeter tæt ved Tåsingehallen i Sundhøj.

Tennisanlægget bliver topmoderne med videoovervågning, så alle kampe og træninger kan optages og efterfølgende bruges til fejlretning.

Der er kun plads til to tennisbaner, fordi der også skal være plads til andre boldspil, som for eksempel paddletennis, shortttennis, beachtennis og udendørs bordtennis. Samtidig kan man også gøre brug af banerne til beachvolley, strandfodbold og klatring.

Meningen med tennisanlægget er, at det skal samle folk på Sydfyn. Grill- og bålpladser, petanquebaner og opholdsområder er alle steder, som fynboerne fremover vil få glæde af.

- Vi mener, at der mangler nogle aktiviteter til børn og voksne i sommerhalvåret, selvom der allerede eksisterer en tennisklub i Svendborg. Med den udformning anlægget får, er vi overbevidste om, at det vil komme til at blive et samlingspunkt for mange uanset alder, siger Torben Frølich, direktør i Lokale- og Anlægsfonden. 

- Så vidt jeg ved, er der tale om et tennisanlæg, der er det første af sin slags i verden. Et anlæg, der udvider mulighederne for træning af tennis og slagboldspil, fortæller sekretariatschef Ulla Björnsson fra Nordea-fonden.