I det fynske folks tjeneste

Verdensballet kommer til fynsk slot

Til sommer kan du opleve verdensberømte balletdansere på Broholm Slot ved Gudme.

00:47

Verdensballettens tenor fortæller, at forestillingen er for alle - også selv om man ikke har været til ballet før. Video: Ken Petersen

Verdensballetten drager til sommer ud i landet og besøger i den forbindelse Fyn.

En af forestillingerne foregår på Broholm Gods ved Gudme søndag den 15. juli.

- Verdensballetten er en blanding af ballet og opera, forklarer Verdensballettens tenor, Jens Christian-Wandt.

- Vi blander det på en måde, så alle kan være med, for det er ikke en hel ballet. Det er et uddrag fra en ballet - det bedste af det bedste af forskellige balletter, forklarer han.

Han opfordrer fynske kulturelskere til at komme og opleve forestillingen - også selv om man ikke er vant til at gå til ballet.  

- Det er en rigtig god måde at starte med at se ballet.

Slotsejer: Helt fantastisk

På Broholm Slot glæder man sig over, at verdens mest berømte balletdansere  i selskab med nogle af de bedste danske operasangere og musikere kommer til Fyn. 

00:38

Anne Lütken håber, at 1.000 mennesker vil møde op til ballet.  Video: Ken Petersen

Luk video

Læs også Teater flytter ind i Odeon - men særligt én ting mangler

Anne Lütken, der ejer Broholm Slot, håber, at der kommer omkring 1.000 mennesker til eftermiddagsforestillingen.

- Vi kombinerer kultur, events, glade mennesker og historie, siger Anne Lütken, der fortæller, at slottet ved Gudme er i gang med en omfattende renovering af voldanlægget rundt om slottet.

- Gæsterne kommer til at se stedet under en større renovering, som vi er i gang med. De kan se vores stensætning - den nye stensætning på den ene side af voldgraven, og hvordan det ser ud på den anden side, siger Anne Lütken.

Broholm Slots historie går tilbage til 1326.

Rettelse

  • 08. maj 2018 kl. 07:00 I en tidligere version af artiklen fik vi fejlagtigt kædet Verdensballetten sammen med Den Kongelige Ballet. Verdensballetten er et internationalt ensemble med dansere fra blandt andet The Royal Ballet of London, Mariinskij Balletten fra Skt. Petersborg og statsballetten fra Berlin.