Video: Ærøsund invaderet af dykkere

Omkring 50 dykkere benyttede søndagen til at tage et nærmere kig på det sænkede vrag i det sydfynske øhav. Det første liv er allerede begyndt at indtage vraget, lyder meldingen.

De kom både fra Fyn og resten af landet for at se på det sænkede vrag.

- Jeg synes, at det er rigtig interessant. Nu bor jeg i København, men det er min barndomsfærge. Da jeg gik på gymnasiet i Svendborg tog vi den hver dag, siger Vickie Kristensen, der er fritidsdykker og dykkerinstruktør, og havde turen fra København til Sydfyn.

Men også masser af fynske dykkerklubber tog søndag ud i små både for at dykke ved vraget, der ligger på 22 meters dybde ud for Ballen Havn.

- Vi bliver nogle af de første, så det bliver sjovt. Der er nok ikke mange fisk endnu, men det er friskt og nyt og det bliver spændende at følge udviklingen den kommende tid, siger Jesper Terp fra Diving 2000 i Odense.

Alene Diving 2000 sendte deres båd ud flere gange i løbet af søndag formiddag, og masser af andre dykkerklubber var også på plads ved vraget.

- Der har været en enorm interesse. Da vi satte ture op, var de udsolgt på få timer. Men vi planlægger flere ture, og vil også tilbyde ture om eftermiddagene for at tilfredsstille interessen, siger ejer af Diving 2000, Jan Lauenborg Olsen

I løbet af få timer søndag formiddag lå der omkring 5-6 både over de to bøjer, der markerer, hvor vraget ligger. Og både frilandsdykkere med snorkel og dykkere med iltflasker kastede sig løbende i det kolde vand.

- Vi er omkring 40-50 minutter nede, så er der ikke mere ilt i flasken, og så er man også ved at blive kold, siger Jesper Terp.

Efter de første dyk ned til vraget var dykkerne ikke skuffede.

- Der er allerede kommet små fisk, og så så jeg en MASSE dykkere, en masse småyngel, søanemoner, krabber og en stol med en kop. Det er dejligt at se, at det bliver brugt. Nu glæder jeg mig til næste gang, så man kan følge udviklingen i livet på revet, siger Jesper Terp.