I det fynske folks tjeneste

VM for starbåde sejlede millioner hjem

Sommerens store sejlsportsevent i det sydfynske, VM i starbåd, var med til at skabe fynsk vækst til en værdi på 3,6 millioner kroner. Det viser undersøgelse.

Foto: PR

Troense kan godt spille op til de store sejlsportsmekkaer ude i den store verden. Det viser en evaluering Sport Event Fyn har lavet i forlængelse af verdensmesterskabet for starbåde, som i juli blev afviklet i Lunkebugten.

Ifølge Sport Event Fyn var hele 98 procent af deltagerne tilfredse med det fynske set-up.

- Vi er rigtig stolte af, at sejlere fra hele kloden er taget hjem med så god en oplevelse af det sydfynske sejlfarvand og vores evne som vært for et verdensmesterskab som det her, siger borgmester Lars Erik Horneman i en pressemeddelelse.

Han glæder sig samtidig over, at der i de ti dage mesterskabet varede blev skabt en omsætning i turismen på 3,6 millioner kroner.

Mesterskabet havde trukket 160 deltagere fra 13 lande til Troense og Svendborg. De overnattede i snit 8,6 gange.

Lidt mere end hver femte deltager tog sig desuden tid til at se sig om i øhavet og besøgte Ærø eller Langeland, mens 14 procent har haft en afstikker nordpå og besøgt andre steder på Fyn.

Valdemars Slot fik i følge Sport Event Fyn besøg af mere end halvdelen af deltagerne.

Verden så med

Men det var ikke kun deltagerne som fik set det fynske farvand og Troense. Via fjernsyn og pc fulgte sejlsportsinteresserede med, når der blev sendt daglige nyheder og videoer ud.

Ifølge ICARUS Sports, som producerede og distribuerede indholdet, har klippene fra de dystende både ramt ikke færre 168 forskellige lande med en potentiel rækkevidde på mere end en milliard husstande.

Arrangementet opnåede også 69 omtaler i landsdækkende og regionale danske medier. Og billeder fra Troense endte blandt andet i vejrudsendelsen, da blæsten var lidt hård og knækkede en del af bådenes master den første dag.