I det fynske folks tjeneste

Yngre kvinde krænket seksuelt: Politiet efterlyser vidner

Fyns Politi efterlyser vidner, der har overnattet på Hotel Ærø i Svendborg natten til lørdag.

Fyns Politi undersøger en sædelighedsforbrydelse begået mod en yngre kvinde på Hotel Ærø i Svendborg natten til lørdag. Foto: Google Street View

En yngre kvinde blev natten til lørdag udsat for en seksuel krænkelse på Hotel Ærø i Svendborg.

Fyns Politi undersøgte flere steder på hotellet i løbet af lørdag, men ville først søndag morgen fortælle offentligheden meget få detaljer om, hvad det var, de undersøgte.

- Vi har undersøgt en sædelighedsforbrydelse begået mod en yngre kvinde. Ret meget mere kan vi ikke fortælle på nuværende tidspunkt, siger Steen Nyland.

Politiet vil meget gerne tale med personer, der har overnattet på hotellet natten mellem fredag og lørdag.

Hvad er en sædeligheds-forbrydelse

Sædelighedsforbrydelser er en fællesbetegnelse for de forskelligartede former for seksuel eller seksuelt farvet adfærd, der er strafbar, fordi den er karakteriseret ved tvang eller udnyttelse, for eksempel voldtægt og incest, eller støder den almindelige moral- eller sædelighedsfølelse, for eksempel ved blufærdighedskrænkelse.

- Vil gerne høre fra folk, der har opholdt sig på- eller udenfor hotellet natten til i går. Vi vil gerne høre, om de har bemærket eller hørt et eller andet usædvanligt inde i bygningen, siger vagtchef ved Fyns Politi, Steen Nyland.

Tidspunkt fortsat uklart

Han fortæller, at politiet har en formodning om, hvor på hotellet forbrydelsen er foregået. Men tidspunktet er de fortsat usikre på.

- Vi ved fra et vidne, at der omkring klokken 04 har gået nogen rundt og taget i dørhåndtag på hotellet. Har man som gæst set eller hørt noget i den forbindelse, vil vi meget gerne tale med dem, siger vagtchefen. 

Læs også Snydt i natten: Politiet advarer om MobilePay-tricktyve

Søger vidner

Politiet ved altså, at der blev taget i dørhåndtag ved 04-tiden, men hvornår den forurettede yngre kvinde og den mulige gerningsmand ankom til hotellet, har efterforskerne endnu ikke overblik over.

Eller om der overhovedet er en sammenhæng

- Har nogen set eller hørt noget, må de gerne henvende sig til os, understreger Steen Nyland.

Politiet er færdige med undersøgelserne på hotellet, medmindre der kommer nye oplysninger.

- Kommer der noget, der kaster lys over en del af hotellet, vi endnu ikke har undersøgt, så tager vi selvfølgelig derned igen, siger Steen Nyland.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Læs også Truede flere gange: Der bliver skudt en panser i dag