I det fynske folks tjeneste

Hemmelighedskræmmeri: Ansatte i Socialstyrelsen er tavse

TV 2/Fyn spurgte en lang række medarbejdere hos Socialstyrelsen i Odense, om de ville kommentere svindelsagen. Ingen kommentarer, lød det.

00:20

Ingen kommentarer lød det fra flere medarbejdere i Socialstyrelsen, der ikke må sige noget.

Ingen i Socialstyrelsen ville tale med pressen på dagen, hvor navn og billede af den mistænke millionsvindler Anna Britta Troelsgaard Nielsen blev offentliggjort.

Læs også Britta er mistænkt for millionsvindel

Kvinden havde sin daglige gang på Edisonvej i Odense, hvor svindlen øjensynligt fandt sted.

Nej tak til kommentarer

TV 2/Fyns reporter på stedet mødte flere end 30 medarbejdere i løbet af de to en halv time, hun stod ude foran hovedindgangen ved Socialstyrelsens bygning. Ingen ønskede at kommentere sagen.

- Jeg har ikke nogen kommentarer, lød det fra en medarbejder.

- Desværre. Vi må ikke sige noget, tilføjede en anden.

40 år i Socialstyrelsen

Tirsdag kom det frem, at den mistænkte kvinde er 64 år. Anna Britta Troelsgaard Nielsen har tilbragt omtrent 40 år af sit arbejdsliv i Socialstyrelsen.

Det blev også nævnt, at der var tale om en betroet medarbejder, og at hun betegnes som "superbruger". Hendes svindel skal være foregået i forbindelse med udbetaling af penge fra satspuljen.

Selv om offentligheden først fik kendskab til sagen tirsdag, var onsdagens retsmøde - hvor Københavns Byret afviste et navneforbud i sagen - det tredje, hvor den 64-årige kvinde var hovedperson.

Anklager Kia Reumert oplyser onsdag, at kvinden allerede 30. september blev varetægtsfængslet in absentia. Det skete på et retsmøde i Odense.

Chokerede medarbejdere

Tirsdag kunne TV 2/Fyn fortælle, at medarbejderne i Socialstyrelsen i Odense er chokerede.

Rikke Thoning, der er vicedirektør i Socialstyrelsen, fortalte i en e-mail l TV 2/Fyn, at stemningen er påvirket efter tirsdagens pressemøde. Særligt de nære medarbejdere.

- Det er en rigtig chokerende og en ærgerlig sag, der påvirker mig meget. Socialstyrelsen har strammet forvaltningen på en lang række områder, siden styrelsen overtog tilskudsforvaltningen i august 2015, men sagen viser desværre, at vi ikke er helt færdige, siger Rikke Thoning i en e-mail til TV 2/Fyn.

- Siden Socialstyrelsen fik den første mistanke, har styrelsen arbejdet i døgndrift på at afdække, hvad der er sket, og hvordan det kunne ske i samarbejde med departementet, politiet og relevante eksperter, uddyber Rikke Thoning.

Den 64-årige kvinde, der er mistænkt for at stå bag svindel for 111 millioner kroner, har været efterlyst i en uge.