I det fynske folks tjeneste

Kurator: Svindelmistænkt kvinde har kun få penge i banken

En advokat er gået i gang med at jagte værdier hos svindelmistænkt kvinde, der er begæret personligt konkurs.

En 64-årig kvindelig medarbejder i Socialstyrelsen i Odense er mistænkt for at have svindlet for 111 millioner. Foto: Ken Petersen

En 64-årig kvinde, som er mistænkt for underslæb i Socialstyrelsen i Odense for cirka 111 millioner kroner, har umiddelbart ikke efterladt sig de store værdier.

Det oplyser advokat Boris Frederiksen, der er blevet udnævnt til kurator i forbindelse med, at kvinden torsdag blev erklæret personligt konkurs.

Opdateret

  • 09. okt 2018 kl. 16:53 Artiklen er opdateret med endnu et citat om kuratorens undersøgelse samt om billeder fra kvindens hus.

Foreløbigt har advokaten beslaglagt en ejendom i Danmark, en ødegård i Sverige samt et indestående på en konto i et dansk pengeinstitut.

- Men det er ikke tilnærmelsesvist noget, der kommer op i nærheden af de beløb, der synes at mangle, siger Boris Frederiksen.

Advokaten understreger dog, at undersøgelsen fortsat befinder sig i den absolut indledende fase.

- Det næste skridt er at undersøge, om der er andre aktiver, eller om der har været andre aktiver. Hvis der har været, skal man selvfølgelig finde ud af, om pengene er brugt, siger Boris Frederiksen.

Ifølge Ritzaus oplysninger har kvinden adresse i Storkøbenhavn. Ved siden af sit arbejde har hun tilsyneladende drevet et stutteri.

Advokat Boris Frederiksen oplyser i den forbindelse, at en af de ting, man blandt andet agter at undersøge, omhandler heste. Nærmere ønsker han ikke på nuværende tidspunkt at komme den del af sagen.

Jyllands-Posten skriver, at billeder af kvindens hus, som er taget i henholdsvis 2016, 2017 og i maj 2018, viser, at der på adressen har været parkeret biler af stor værdi. 

Bilerne tæller både en Mercedes, en Audi og en Range Rover. Huset er desuden omgivet af et stort plankeværk samt en meget robust jernport.

Læs også Mistænkt storsvindler fik medalje af dronningen

Læs også Millionsvindel: Medarbejder var betroet og ansat i 40 år

Læs også Svindel for 100 millioner: Kvinde på fynsk arbejdsplads efterlyst internationalt