I det fynske folks tjeneste

Team Rynkeby har afsluttet løbet i Paris

Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har afsluttet årets løb i den franske hovedstad.

Cykelrytterne fra Team Rynkeby nåede i dag Paris. Foto: Emma Louise Laycock

Team Rynkeby afsluttede i dag sin 16. cykeltur til Paris på ’Prairie du Cercle Sud’ i byens nordøstlige hjørne.

Velgørenhedscykelholdets knap 1.700 cykelryttere og 450 hjælpere fordelt på 44 lokale hold fra seks lande har været undervejs til den franske hovedstad i godt otte dage.

- Ankomsten til Paris er klimakset på en meget lang rejse, som deltagerne har været på sammen med deres hold. Man er blevet en del af et tæt, sammentømret fællesskab, og nu er det ved at være slut – det, kombineret med gensynet med venner og familie, giver følelserne frit løb, udtaler Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden på holdets hjemmeside.

Læs også Team Rynkeby besejrede bjerget

Knubs som forventet
Ifølge teamdirektøren er årets Tour de Paris gået præcis, som man inden turen havde håbet på.

- Vi har som sædvanlig haft nogle uheld, der har givet knubs – det kan ikke undgås, når man er så mange mennesker, der cykler så langt sammen. Men uden at have det præcise overblik over uheldene, så er det min fornemmelse, at vi har haft færre uheld end tidligere, siger han.

Blæst, sol og regn
Hvad angår vejret har rytterne har fået lidt af hvert.

- De har både fået blæst, sol og regn. Vejret har givet rytterne en tilpas udfordring. Og når turen slutter i høj, flot solskinsvejr som i dag, så tror jeg ikke, at der er ret mange, der tænker på, hvor meget de led for tre dage siden, da himlen virkelig åbnede sig en hel dag, siger Carl Erik Dalbøge.

I slutningen af september offentliggør Team Rynkeby Fonden hvor mange penge, de 44 hold har samlet ind til kritisk syge børn i hele Norden.