I det fynske folks tjeneste

Tinderbox: Sydafrikansk rave, svensk pop og så lige Larsen

Den fynske festival Tinderbox føjer seks nye navne til kunstnerlisten på Tinderbox 2017. Og det bliver en umage blanding af sydafrikansk rave-hiphop, svensk pop og danske klenodier som Helmig og Larsen.

Foto: Morten Ryggard

Det er blandt andet de danske favoritter Kim Larsen og Kjukken samt Thomas Helmig, der skal indtage scenerne i Tusindårsskoven til næste år. 

Også de danske bands Suspekt og Magtens Korridorer skal spille.

Af internationale navne har arrangørerne tiltrukket den svenske popstjerne Tove Lo og den sydafrikanske trio Die Antwoord kommer også til at stå på Tinderbox-plakaten. 

Det bliver med garanti et af de vildeste shows, vi til dato har set i Tusindårsskoven – på højde med Major Lazer forrige år

Morten Hopballe, Pressetalsmand om Die Antwoord

- Vi er stolte over at kunne føje de seks nye navne til næste sommers program. Seks navne, der understreger Tinderbox' brede appel, og seks navne, som vi er sikre på, at publikum vil tage rigtig godt imod, siger Tinderbox' pressetalsmand, Morten Hopballe, og tilføjer, at Kim Larsen & Kjukken var en af de allermest ønskede kunstnere hos publikum.

Kim Larsen & Kjukken - Moder Jord (Officiel musikvideo)

71-årige Kim Larsen væltede Bøgescenen på Smukfest, og da billetterne til Larsen's efterårsturné blev sat til salg, røg de så hurtigt, at der blev føjet fem ekstrakoncerter til. De blev også udsolgt inden for en time. 

Læs også Billetsalg skudt i gang: Lukas Graham vender tilbage

Sydafrikansk rave
Den sydafrikanske trio Die Antwoord er noget af det vildeste, der har ramt musikscenen gennem de sidste ti år.

De fik deres gennembrud med den virale video ”Enter the Ninja”, og siden har de taget deres unikke blanding af sydafrikansk Zef-kultur og farvestrålende rave-hiphop med rundt i verden gentagene gange – og hver gang har de imponeret med vanvittigt energiske og medrivende shows.

Die Antwoord - Enter The Ninja (Explicit Version)

- Det bliver med garanti et af de vildeste shows, vi til dato har set i Tusindårsskoven – på højde med Major Lazer forrige år – ligesom Tove Lo helt sikkert bliver en fascinerende oplevelse i den anden ende af skalaen, siger Morten Hopballe og tilføjer:

- Kim Larsen & Kjukken, Magtens Korridorer, Suspekt og Thomas Helmig kræver ikke nogen nærmere introduktion, og vi er virkelig stolte over, at vi nu kan skrive dem på 2017-plakaten.

Læs også Festivalgæster nervøse: Endnu ingen hovednavne til Tinderbox

I alt er der nu offentliggjort otte navne. Foruden de seks nye er Lukas Graham og Martin Garrix også hyret ind til at spille i Tusindårsskoven. 

Tredje udgave af Tinderbox skydes igang 22. juni. Fredag begynder salget af endagsbilletterne.