Ole Thestrup og fadøl: Ung kunstner fik Tinderbox-udfordring

Kan du skrive en sang om Tinderbox baseret på ord, festivalgæsterne har fundet på? Og kan du gøre det på to timer? Den udfordring gav vi Markus Valentin, der tidligere på året vandt Tinderbox Band Battle.

Kan du skrive en sang om Tinderbox, der er baseret på gæsternes egne ord?

Og kan du gøre det på to timer?

quote Det bliver fedt at optræde. Uden lige.

Markus Valentin, sanger.

Markus Valentin kan, og det beviste han i dag i TV 2/Fyns hytte på Tinderbox torsdag. Han er en af de upcoming fynske kunstnere, der har vundet en plads på årets plakat ved Tinderbox Band Battle.

- Det var sjovt. Jeg har svært ved at sætte andre ord på det, fortalte Markus Valentin efter koncerten.

- Når man er sangskriver og får en deadline og skal tænke anderledes, end man plejer, så er det bare fedt.

Gæsternes ord var samlet i en kasse, og Markus Valentin fik først til opgave at trække fem af dem uden at kigge. Det resulterede i ordene 'ung', 'koncerten', 'smutvejen', 'fadøl' og Ole Thestrup.

- Det er ord, der passer ufatteligt godt på festival. Måske bortset fra Ole Thestrup. Han er jo et dansk klenodie, og jeg syntes, jeg fik ham flettet meget godt ind, sagde Markus Valentin.

Se video: Markus Valentin optræder med sin Tinderbox-sang på TV 2/Fyns scene

Markus Valentin fik til at opgave at skrive en sang om Tinderbox baseret på gæsternes egne ord på to timer. Derfor havde han også brug for et levende nodestativ under koncerten ved TV 2/Fyns hytte.

Har gode folk omkring sig

Markus Valentin var én af tre artister, der vandt Tinderbox Band Battle tidligere på året. Siden der lagt nye planer for karrieren.

- Jeg har fået nogle gode folk med mig, forklarer sangeren.

- Og så har jeg fået nogle gode, klare visioner om, hvad det er, jeg vil.

Normalt optræder han alene med sin guitar, men til sin koncert på Tinderbox har han også samlet et band.

- Det bliver fedt at optræde. Uden lige. En af mine veninder sagde, at jeg havde mistet alt det intime ved mine sange, men til gengæld var de blevet storslåede. Vi har virkelig arbejdet godt sammen, og arrangementet til tre af mine sange var på plads på bare tre timer, forklarer Markus Valentin.

Fredag er det bandet Efternølers tur til at kaste sig ud i sangskriver-udfordringen. Lørdag kommer turen til den tredje og sidste vinder af Tinderbox Band Battle, Timur. Alle koncerter spilles på TV 2/Fyns scene på festivalpladsen.

Se video: Markus Valentin optræder med det nye nummer 'Tusind Tanker'.

Der blev også tid til et ekstranummer efter den nye Tinderbox-sang. Markus Valentin valgte at give endnu en debut; denne gang sangen 'Tusind Tanker', der aldrig var spillet live før.