I det fynske folks tjeneste

David Guetta - for magisk til Magicbox

48-årige David Guetta har for alvor slået sit navn fast på verdensscenen de senere år, men han begyndte sin karriere langt tidligere.

01:22

David Guetta kommer fra Paris, og det var her han begyndte at mixe sin musik bare 13 år gammel.  Som 15-årig var han DJ til fester, og to år senere begyndte han at arbejde som DJ på klubben Broad i Paris.

Det var begyndelsen på en karriere, der har gjort ham til det verdensnavn, han er i dag inden for EDM (Eletronic Dance Music). 
- David Guetta er DJ, der har haft stor succes her de sidste fem-syv år med den type musik, man kalder EDM. Det er meget dansabel elektronisk musik, hvor han ofte har nogle gæstevokalister, rappere og sangere med på forskellige numre, siger GAFFA-anmelder Ole Rosenstand Svidt.

Store stjerner og EM-sang

David Guetta har arbejdet sammen med store stjerner som Snoop Dogg, Usher og Sia, og senest EM-sangen This One's For You med svenske Zara Larsson.

- Det er temaet til fodbold-EM i Frankrig, der kører lige nu. Det er en sang, der også er blevet et stort hit. Nu er han franskmand, men det er ikke alle, der lige bliver spurgt om de vil lave en sang til EM. Der skal man være stjerne for at blive spurgt om det, og det har han så gjort, fortæller Ole Rosenstand Svidt.

Stjerne for de unge

David Guetta appellerer nok primært til Tinderbox' yngre publikum stadigvæk, men hans fanskare bliver stadig større, og han har lavet flere sange, der spilles jævnligt på både P3 og P4. 

David Guetta - Titanium ft. Sia (Official Video)

 

For stor til Magicbox

Selvom Magicbox jo netop huser EDM-musikken på Tinderbox, så mener Ole Rosenstand Svidt, at en mand som David Guetta kan tiltrække langt flere personer, end der er plads til på festivalens elektroniske dansescene.

- Jeg tror simpelthen, at han er for stor til Magicbox. Sidste år havde man blandt andet Calvin Harris, der også var for stor til Magicbox. Han er simpelthen så folkelig, at han skal ind på en af de store scener.

David Guetta lukker og slukker Tinderbox lørdag klokken 01.00 fra rød scene. Du kan få både nyheder, videoer, koncertdatoer og meget andet på hans officielle hjemmeside.