I det fynske folks tjeneste

Festivalchef havde også problemer med Northside

Revisionsforbehold og underskud på knap fire millioner kroner i det for sent afleverede regnskab for Northside-festivalen i Århus.

Det var ikke kun i Odense, at festivalchef Brian Nielsen var udfordret sidste år. Det var han også i Århus med Northside-festivalen.

Det var ikke kun i Odense, at festivalchef Brian Nielsen havde problemer med at skabe overskud sidste år.

Mens Tinderbox-festivalen gav et underskud på 31 millioner kroner, gav Northside-festivalen i Århus et minus på knap 4 millioner kroner før skat.

Det viser det ligeledes for sent afleverede regnskab fra Northside Entertainment Aps.

Ligesom med Tinderbox-regnskabet har der været arbejde for revisorerne, BDO i Århus.

For selv om Northside i 2013 og 2014 sammenlagt skæppede med 13 millioner kroner i kassen, er der udloddet syv millioner i udbytte, og egenkapitalen er væk - ja den er faktisk i minus med 3,9 millioner kroner.

Desuden er revisionen ikke sikker på, at den opgjorte varebeholdning som postuleret er 1,2 millioner kroner, og tager forbehold for værdiansættelsen.
Selskabets ledelse har skrevet under på at ville sikre den nødvendige likviditet for den fortsatte drift og give afkald på tilgodehavender, der sikrer øvrige kreditorer en fortrinsret.

Ligesom Tinderbox er Northside Entertainment ejet af FKP Scorpio Nordic AB - et svensk selskab under den tyske koncern af samme navn - Down the Drain Holding ApS med Brian Nielsen og Flemming Myllerup i spidsen-  og MKS 64 Holding ApS, der har Mads-Kristian Sørensen som direktør.

Hverken regnskabet fra Down The Drain Holding eller Brian Nielsens personlige holdingselskab Strandhus Holding er dukket op i CVR-registret endnu.

Regnskaberne skulle have været afleveret senest 1. juni.