I det fynske folks tjeneste

Her kommer kvinderne: Popstøv over Tinderbox

Svenske Veronica Maggio og danske Aura Dione er blandt de sidste navne til årets Tinderbox. Dermed er der sat plaster på kønskritikken af festivalen.

00:24

1 af 2

Du kender dem garanteret fra radioen og streamingtjenesterne. Veronica Maggio har hittet med nummeret Måndagsbarn og danske Aura Dione har blandt mange andre hittet Geronimo med i bagagen. Du kan se videoklip nederst i artiklen.

Men også kvinderne Lola Hammerich, Benedicte Pierleoni and Andrea Thuesen bliver i sidste øjeblik sneget ind på Tinderbox-plakaten. De udgør nemlig rock-trioen Baby in Vain, der leverer grunge, blues og indie-inspireret guitarrock. 

Og med  fem nye kvinder på programmet bliver der sat et hæfteplaster på festivalens hudafskrabning: Debatten om de manglende kvinder på festivalen. 

Men festivalens pressetalsmand, Morten Hopballe, afviser, at dagens buket af kvindelige kunstnere er booket som en panikreaktion efter kritikken.

- Det er kunstnere, vi har forhandlet med over en længere periode, og nu er vi bare klar til at offentliggøre dem. Vi har hele tiden sagt, at vi gerne ville have flere kvinder, og det har ikke ændret sig nu. Da vi svarede på kritikken i mandags, vidste vi også, hvad der ville være af kvinder samlet set.

Med denne offentliggørelse af de sidste navne, bliver luften måske taget ud af de seneste dages kritik.
Udover de nævnte kvinder, kommer den svenske duo Galantis til at optræde på Magicbox-scenen. To mænd, vel at mærke. Og så ikke et ord mere om kønsfordeling i denne omgang.

Det er fire kunstnere, der i den grad forstår at levere en fest

- Vi er på toppen over at kunne tilbyde Veronica Maggio, Aura, Galantis og Baby in Vain til Tinderbox-publikummet. Både Veronica Maggio og Aura er popmusik fra øverste skuffe, Baby in Vain trykker den af med deres eksperimenterende rock, mens Galantis de sidste par år for alvor har brudt den internationale lydmur. Det er fire kunstnere, der i den grad forstår at levere en fest, og vi er helt sikre på, at de vil klæde Tusindårsskoven, siger Morten Hopballe,  og tilføjer:

- De fire navne fuldender programmet, og vi synes, vi har fået sammensat et rigtig lækkert program med fokus på rock, elektronisk dansemusik og noget af det bedste pop. Billetsalget, som op til prisstigningen rykkede markant, underbygger også, at vi har ramt plet, og vi kan begynde at se frem mod en udsolgt festival. Derfor gælder det også om at få købt sin billet, inden det er for sent.

 

04:06

Se hele interviewet med Morten Hopballe

Luk video

 

Veronica Maggio er historiens mest spillede kvindelige artist på den svenske version af Spotify, så det er en populær kunstner, der fredag 24. juni går på scenen i Tusindårsskoven. 

Danske Aura Dione hittede første gang i 2007 med sangen ”Something from Nothing”. Siden har to albums og hits som ”Song for Sophie”, ”Friends” og ”Geronimo” forvandlet hende til en lysende stjerne på den danske pophimmel.

Galantis fik deres internationale gennembrud i 2014 med ”Runaway (U & I)”, og den svenske duo, der leverer særdeles dansebel EDM, har netop sendt singlen ”No Money” ud i verden. 

Tinderbox løber af stabelen 23.-25. juni i Tusindårsskoven i Odense

 

Veronica Maggio - Måndagsbarn

 

Aura Dione - Geronimo (Official Video)

 

Galantis - Runaway (U & I) (Official Video)

 

 

Baby In Vain - Martha's View (Official Video)