I det fynske folks tjeneste

Ikke første gang Tinderbox-bagmand har rod med regnskabet

Brian Nielsens holdingselskab Strandhus Holding har tidligere ydet ulovligt lån til ejeren, og der har også været rod med moms og skatteindbetaling.

Det er ikke første gang, at Brian Nielsen, manden bag Tinderbox og Northside-festivalen, der afvikles i disse dage i Århus, har problemer med sine regnskaber.

Som TV 2/Fyn kunne oplyse fredag har Tinderbox Entertainment endnu ikke afleveret sit 2015 regnskab.

Det skulle have været afleveret senest den 1. juni, og Erhvervsstyrelsen har nu sendt en rykker.

Men også Brian Nielsens holdingselskab, Strandhus Holding Aps, der er hovedaktionær i Down the Drain Holding, der ejerTinderbox-festivalen sammen med FKP Scorpio og MKS 64 Holding, har haft sit at slås med.

Heller ikke det selskab har afleveret sit 2015-regnskab endnu, og i 2014-regnskabet har revisionsfirmaet BDO givet selskabet en påtegning for et ulovligt lån 616.000 kroner til selskabets ledelse og ejer.

Det er i strid med selskabsloven og udløser normalt en bøde på 2,5 procent af lånets hovedstol, hvis det tilbagebetales inden seks uger. Herefter stiger bøden til det dobbelte.
Men dertil kommer, at lånet skal forrentes med Nationalbankens rente plus et klækkeligt tillæg. I Brian Nielsens tilfælde med 10 procent til 10,2 procent, fremgår det af 2014-regnskabet.

Revisionen bemærker også, at selskabet ikke rettidigt har indberettet moms og lønindkomst samt tilbageholdt og afregnet udbytteskat, A-skat og arbejdsmarkedsbidrag "hvorved ledelsen kan ifalde ansvar".

Selskabets egenkapital var i 2014 på 1,1 millioner kroner, men det var inklusive tilgodehavendet på 616.000 kroner hos Brian Nielsen.

Brian Nielsens meddirektør og mindretalsaktionæren i Down The Drain Holding, Flemming Myllerup, har også fået en anmærkning i sit holdingselskab for et ulovligt aktionærlån i 2014-regnskabet.

Her er dog tale om et væsentligt mindre beløb på 14.600 kroner.

Brian Nielsen oplyste fredag til TV2Fyn, at Tinderbox-regnskabet er blevet forsinket af teknikaliteter, og at det afleveres inden festivalstart.