I det fynske folks tjeneste

Kriss Kross Amsterdam: Remix mig her, remix mig der

De tre gutter i Kriss Kross Amsterdam gik overlegent i stilling, mener Gaffa i deres anmeldelse.

Foto: Peter Bergman

Kriss Kross Amsterdam, Tinderbox, Magicbox

Tre ud af seks stjerner

 Anmeldt af Jesn Dræby | GAFFA

Props til Le Boeuf, som man siger. Ifølge programmet skulle Kriss Kross Amsterdam gå på kl. 18 for at spille halvanden time, men da uret rundede spilletid var den danske dj stadig rigtig godt i gang. Og det var rigtig godt, som i et kickstartende remix af Justin Timberlakes "Can't Stop This Feeling".

De tre gutter i Kriss Kross Amsterdam gik overlegent i stilling. Den fokuserede hypeman gjorde en god gallionsfigur på toppen af pulten med det ene ben løftet, mens kaptajn og førstestyrmand på S. S. Magicbox lettede anker med en omgang Fatman Scoop. 

Herefter kom der moombahton på maskinen. Remixes af Missy Elliott, Drake, Fugees og "Macarena" solgte publikum ganske godt på EDM-ificeringen af den gyngende latinamerikanske reggaeton. Solen tittede ned mellem mørke skyer, og stemningen var fortrinlig med en række knap så seriøse remixes, der fik lov til at spille og imponere. 

Det havde været så fint, hvis de tre Amsterdam-drenge kunne gøre for moombahton, hvad Zeds Dead dagen før havde gjort for dubsteppen. Men de numre, der ellers viste personlighed og gennemslagskraft lod sig forme til kønsløs famlen i blinde efter alt mellem Oasis, TNGHT og Major Lazer. 
Fordi de mange remixes og mashups ikke flød særlig let fra mikserpulten, var det ren hit eller miss med numre som Bingo Players' "Rattle", Desiigners "Panda" og Benny Benassis "Satisfaction". Det, der virkede hyggeligt og komisk var pludselig blevet til et kedeligt metervare-sæt, der passende blev fulgt af en kikset billedside med bilvaskende damer.