Lukas Graham - fra undergrund til verdenskendt på rekordtid

Lukas Graham begyndte karrieren med hjemmelavede videoer på YouTube i slutningen af 2011. Her midt i 2016 er bandet verdenskendt.

Der er ingen tvivl om, at Tinderbox har gjort et scoop med at få Lukas Graham på plakaten. På rekordtid har bandet udviklet sig fra at være kendt blandt venner i København til at være populære stjerner, der har spillet på flere af de største amerikanske talkshows med millioner af seere.

- Lukas Graham i 2016 er et kæmpestort internationalt navn, som har været meget tæt på nummer 1 i USA. De har ligget nummer et i England og Australien, så Lukas Graham er gået hen og blevet et internationalt stjernenavn, siger anmelder Peter Ramsdal fra GAFFA.

Lune Lukas

Lukas Forchhammer, kaldet The Duke, er frontmanden i Lukas Graham, og han gjorde en god figur, da han optrådte på årets Northsidefestival.

- Der var han i ganske fin form. Han er en meget hjertevarm person, der står og freestyler lidt mellem numrene og serverer selvfølgelig sine hits 7 Years og Drunk In The Morning. Men han er i virkeligheden en meget lun person. I 70'erne og 80'erne kaldte man jo Kim Larsen for Lune Larsen. Nu tror jeg vi har fået Lune Lukas, som går i hjertet på folk, siger Peter Ramsdal.

Koncerten på Tinderbox er den næste i rækken af bare fire koncerter på dansk grund i år. 

Store uden store armbevægelser

Lukas Graham overraskede alle, da bandet i sommeren 2015 uden varsel annoncerede udgivelsen af det seneste album Lukas Graham (Blue Album). Med singler som Mama Said, Happy Home og 7 years, der tilsammen har næsten 50 millioner streaminger på Spotify, har de for alvor cementeret deres plads helt på toppen.

Men selvom de nu må regnes for et af de største navne på årets Tinderbox, skal man nok ikke regne med den helt store ekstravaganza hvad sceneshowet angår.

- Nej, det er forholdsvis simpelt. Det er bandet og det er Lukas, som er fortælleren. Det er ikke et band, der stiller op med en masse pyroteknik som Rammstein eller Volbeat eller den type. Det er en intim oplevelse, selvom det er for den store scene, siger Peter Ramsdal.

Lukas Graham byder op til dans på rød scene om lørdagen klokken 21.35. Der er mere info om bandet her.