Politiet: Endnu en rolig dag på Tinderbox

Tinderbox har styr på logistikken, og det smitter af på publikum, lyder det fra Fyns Politi

Musikfestivaler giver ofte overarbejde på de lokale politistationer. Folk bliver fulde, kommer op og slås. Fulde folk bestjæles eller køres ned. Men sådan er det ikke på Tinderbox. Odenses store musikfestival, hvor uniformerede betjente åbenlyst hygger sig med gæsterne, har indtil nu ikke givet anledning til ballade.

- Der er simpelthen styr på logistikken derude, og det smitter af på stemningen, lyder det fra vagtchef Kim Munksgaard fra Fyns Politi.

Status på Tinderbox efter dag 2 er fra politiets side:

- Ingen anholdelser, siger Kim Munksgaard.

En af de ting politiet ellers kunne have frygtet var lommetyverier. I går eftermiddags var politiet ude med nedenstående tweet:

"Tinderbox - arrangementer hvor mange mennesker er samlet kan tiltrække lommetyve, så vær opmærksomme. God fest. #politidk #TB16".

Hos Tinderbox glæder man sig over, at gæsterne også efter politiets opfattelse opfører sig eksemplarisk.

- Meldingen jeg får rundt omkring er, at fynboerne er en fornøjelse at lave festival for. De opføres sig superfint. De er nemme at have med at gøre. De gør, hvad der bliver sagt, hvis der opstår et eller andet, siger Tinderbox’ pressetalsmand Morten Hopballe.

ARTIKLEN FORTSÆTTER UNDER VIDEOEN:

 

Rent logistisk forløb festivalens dag 2 mere gnidningsfrit end dag 1, hvor folk oplevede, at det kunne tage op mod en time at komme ud efter Rammstein, og det på et tidspunkt blev nødvendigt at lukke Magicbox et kavrter på grund af publikumspresset.

- Det har gået bedre med at få folk ud. VI havde lidt udfordringer torsdag, hvor vi fik rettet op på nogle ting i løbet af i går. Specielt også med parkerede biler og sådan noget, fortæller Morten Hopballe og fortsætter:

- Magicbox var i går ikke noget problem. Man fik pakket folk lidt bedre dernede, så der var plads til de der op mod 8000, og den var ikke lukket for tilgang på noget tidspunkt.

På festivalens tredje dag er regnen på vej. Spørgsmålet, hvor meget der kommer. Men under alle omstændigheder lover Morten Hopballe, at festivalen nok skal kunne håndtere det:

- Vi er selvfølgelig klar, og så håber vi på, at det ikke bliver alt for voldsomt.