I det fynske folks tjeneste

Rammstein: Ild og store følelser

Tinderbox-publikummet var mere end klar til torsdagens absolutte hovednavn, tyske Rammstein. Flere ventede i timevis for at komme helt tæt på.

01:34

Torsdagen på Tinderbox har været en sort dag, der har stået i tung tysk rocks tegn. Festivalpladsen har nemlig været fyldt med sorte t-shirts med forskellige Rammstein-logoer.

- Jeg har ventet i seks timer her foran scenen. Jeg har været fan siden 2003. Musikken har støttet mig, når jeg har haft hårde tider. Det bliver en meget følelsesmæssig stor ting, når de skal spille lige foran mig. Jeg vil virkelig gerne være her foran og have den slags kontakt med bandet, fortæller Orlin Kolev, der er kommet helt fra Bulgarien.

Ligesom Orlin Kolev er flere af publikummerne trukket helt op til den eneste barriere mellem Rammstein, ild og publikum, et tynd rækværk. En af dem er Nanna Lund Alexandersen, der for første gang skal høre Rammstein.

- For mig er det fedt at høre Rammstein, fordi min storebror gjorde det, da jeg var yngre. Jeg glæder mig helt vildt, de har et fantastisk sceneshow. De har noget underholdning, som andre bare ikke har, forklarer hun.

Tyske Rammstein er torsdagens absolutte hovednavn på Tinderbox. En torsdag der er udsolgt for endagsbilletter.

Selv Tinderboxs største scene har ventet på tyskerne, da Rammstein er en af grundene til, at scenen er vokset i størrelse. Rammstein er kendt for at give publikum en masse lir udover musikken, med et spektakulært ildshow. Derfor er alle medlemmer i bandet også uddannet pyroteknikere.

Men for nogle af gæsterne er Rammstein meget mere end bare ild og rock.

- Jeg kan virkelig godt lide den måde, de får mig til at tænke over musikken på. Selvom at det sommetider ser ret sygt ud, som om det er en horror-film, så når du lytter til musikken og tænker over den, så viser de dig nogle særlige ting. Det kan for eksempel være et tema som menneskelig ondskab. Så motiverer musikken dig til at forsøge at gøre noget ved, fortæller Orlin Kolev.

Der er masser af ild og tung tysk musik til Tinderbox torsdag aften. 

- Det er i dag, der bliver sankt hans-bål. Det er derfor vi kommer, fortæller Nikolaj Okse Helgren, der havde valgt at høre Rammstein forklædt som Batman.