I det fynske folks tjeneste

Rammstein skabte kø på Skadestuen

Flere dehydrerede Rammstein-fans måtte en tur på Medicinsk Modtagelse, på Odense Universitetshospital, efter endt koncert på Tinderbox. Generelt har der i år været flere småskader end sidste år, fortæller skadestuen.

02:01

Fyrværkeri, ild og headbanging var noget af det, man blev mødt af, da tyske Rammstein gav koncert torsdag nat på Rød Scene. 

 Vi har haft en fornemmelse af, at der har været flere festivalskader i år end året før, siger Charlotte Mose, oversygeplejerske, Odense Universitetshospital. 

Rammstein, som er et af hovednavnene til årets Tinderbox Festival, tiltrak flere tusinde festivaldeltagere til scenekanten, da de skulle optræde. 

Men kombinationen af de mange mennesker, alkohol i blodet og det varme vejr betød, at flere Rammstein-fans måtte en tur forbi Odense Universitets Hospital:

- Efter at Rammstein spillede, var der en del, der kom på Medicinsk Modtagelse, fordi de for eksempel havde drukket for meget alkohol og for lidt vand, forklarer Charlotte Mose, der er oversygeplejerske på Odense Universitets Hospital. 

Flere festivalskader i år

I år har personalet fra Medicinsk Modtagelse og Skadestuen på Odense Universitets Hospital været nødsaget til at løbe lidt stærkere under Tinderbox Festivalen:

- Vi har haft en fornemmelse af, at der har været flere festivalskader i år end året før, siger Charlotte Mose, og fortsætter:

- Der er tale om småskader som danseskader, folk der er vredet om, og folk der er dehydrerede. 

På festivalpladsen er der flere samaritter, der er klar til at tage i mod de tilskadekommende, men der er samtidig også flere festivaldeltagere end året før. Ifølge Charlotte Mose kan det være en af grundende til, at antallet af tilskadekommende er højere i år.

- Mange tænker nok også, at OUH er tæt på, så de tænker, at de lige så godt kan komme hertil for at få hjælp, siger hun. 

Det er dog ikke noget, der er kommet som en overraskelse for personalet på Odense Universitetshospital.

Der er tale om småskader som danseskader, folk der er vredet om, og folk der er dehydrerede, Charlotte Mose, Odense Universitetshospital. 

-Vi havde i forvejen planlagt at have en ekstra sygeplejerske på arbejde her i forbindelse med Tinderbox, siger Charlotte Mose. 

Festivalens sikkerhedschef mener dog, at der er en helt naturlig forklaring på, at der er flere skader i år.

- Der er næsten dobbelt så mange festivalgæster i år sammenlignet med sidste år, så det er helt naturligt med en lille stigning i antallet af skader, siger  Sigurd Berri, sikkerhedschef på Tinderbox.

Han understreger samtidig, at der ikke har været nogen alvorlige skader, og at samaritterne på Tinderbox har  kunne håndtere de fleste skader på festivalpladsen. 

Efter Volbeat-koncerten har der ikke været lige så mange skader ifølge oversygeplejerskeren fra OUH. Hun opfordrer festivalgæsterne til at drikke mere vand og passe på hinanden.