I det fynske folks tjeneste

Trafikprop: Tog op mod en time at forlade Tinderbox

Stort set alle 40.000 festivalgæster blev til Rammstein sluttede og forsøgte at forlade pladsen samtidig.

01:37

Foto: Søren Stjerne Schmidt

1 af 2

Stort set alle gæster på Tinderbox skulle i aftes have trækplastret Rammstein med, og det betød en større trafikprop, da op mod 40.000 mennesker begyndte at trække mod udgangen samtidig efter koncerten. Flere har beskrevet, at de stod ubehjælpeligt fanget, og hverken kunne komme frem eller tilbage, og andre at det tog dem op mod en time at komme ud med deres cykler. I dag vil festivalen forsøge at justere lidt på logistikken, så publikum kan komme mere gelinde ud af Tusindårsskoven.

- Det er ret unik, at alle 40.000 er på pladsen til sidst, og det var de faktisk i går, så det gav selvfølgelig en lille smule udfordringer, men på den anden side er det også noget man må forvente, når man er til koncert med 40.000 mennesker, siger festivalen talsmand Morten Hopballe.

- Vi prøver at justere en lille smule på afviklingen af publikum, efter vi har lukket i dag. Så forhåbentligt glider det en lille smule bedre end det gjorde i går, fortsætter han.     

Ud over trafikproppen efter Rammstein var, gav de mange mennesker også problemer, da festen pludselig trak flere folk til Magicbox, end der var plads til. Der var festivalen nødt til at lukke for adgangen et kvarters tid.

- Der skulle lige lukkes lidt mennesker ud, inden vi kunne lukke flere ind, fortæller Morten Hopballe. Han siger, at de ikke kan ændre på, at der kommer tryk på nede på Magicbox en gang imellem.

- Den er, som den er. Vi har prøvet at optimere den i forhold til sidste år, men helt undgå det, kan vi ikke garantere, siger han.

Alt i alt er det en glad talsmand, der har overstået dag 1 på årets festival. Trafikprop og Magicbox betragter han som detaljer.  

- Der var noget med at få 40.000 ud fra festivalen på en gang, der var en Magicbox, der lige havde en midlertidig lukning på et kvarter, men det er i det leje der. I det store hele småting, lyder det fra Hopballe:

- Der var 40.000 på pladsen i går, og vi alle havde en rigtig god oplevelse. En rigtig god fest. Publikum var fantastiske. De opførte sig godt. Musikken var god. Og selve afviklingen forløb nærmest til UG.