I det fynske folks tjeneste

Tusindårsskoven gøres klar til flere og større events

Festivalpladsen i Tusindårsskoven skal over de næste tre år opgraderes for i alt 4,5 millioner kroner. Målet er at gøre pladsen mere fleksibel og attraktiv for nye arrangører.

Forud for den første Tinderbox-festival i 2015 blev Tusindårsskoven omlagt og renoveret for tre millioner kroner, så både Tinderbox og de mange andre events i skoven kunne afvikles uden at det gik ud over naturen. 

Men selvom der er etableret en hovedindgang og lagt strøm og kloaknet ud i området, er der fortsat brug for bedre faciliteter, hvis Tusindårskoven skal bruges til endnu flere arrangementer i fremtiden. Derfor foreslår borgmesterforvaltningen, at der bliver afsat 1,5 millioner kroner om året de næste tre år til en forbedring af festivalpladsen i skoven. 

Pengene skal blandt andet bruges til fundering og armering af området foran hovedscenen, mere grus på stierne, så tunge køretøjer kan komme til uden at ødelægge området og bedre afvanding af området, så der ikke kommer til at samle sig store vandpytter på enkelte områder.

Formålet med opgraderingen er, at gøre Tusindårsskoven mere attraktiv for arrangører og dermed lokke flere og større events, som fx Tinderbox og Volbeatkoncerten,  til Odense.

Pengene til opgraderingen skal i følge forslaget findes fra Odense&Cos budget.