I det fynske folks tjeneste

Axelsen måbede over sit idol: - Det var eddermame lækkert slået

Under søndagens finale ved Japan Open var der en ordveksling mellem Viktor Axelsen og Lee Chong Wei, hvor danskeren roste sin modstander - og sit idol.

I samarbejde med TV 2 SPORT

Foto: Franck Robichon / Scanpix

Ved stillingen 19-9 i tredje sæt kunne Viktor Axelsen pludselig ikke tie stille.

I søndagens finale ved Japan Open var Axelsen og malaysiske Lee Chong Wei af flere omgange ude i nogle lange og underholdende dueller. Og mod slutningen af tredje sæt, hvor Axelsen var nogenlunde komfortabelt i front, ramte endnu en maraton-duel.

En duel, der sluttede med point til Lee Chong Wei efter et imponerende kryds-slag. Så imponerende, at den danske verdensmester med et smil på læben nærmest følte sig nødsaget til at uddele ros. 

Læs også Se videoen: Her vinder Viktor Axelsen finalen i Japan Open

- Jeg sagde til ham, at det var eddermame godt spillet. Det var en sindssyg duel af os begge to – men især af ham til sidst. Så det måtte jeg sgu lige anerkende, for det var eddermame lækkert slået, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Kampen var som beskrevet præget af lange dueller og flot spil. Den længste duel opstod ved stillingen 7-2 til Axelsen i tredje sæt, hvor de to stjerner slog den frem og tilbage hele 51 gange. Og netop dén duel endte med at blive et nøglepunkt i kampen.

Du enten kan acceptere, at du har trætte stænger, eller også kan du tude over det

Viktor Axelsen

- Den gav mig selvfølgelig tro på, at jeg fysisk kunne stå distancen, for jeg så også, at Lee Chong Wei var træt, siger Viktor Axelsen og fortsætter: 

- Jeg følte mig selvfølgelig også selv mega ramt, men jeg synes, jeg kom godt igen og restituerede forholdsvist hurtigt efter den duel. Så det var sgu fedt.

Læs også Viktor Axelsen slår verdensetter og er selv ny nummer et

- Det er bestemt ikke sådan, at jeg havde det godt. Jeg havde det forfærdeligt. Men den må du bide i dig. Du kommer til et punkt i de lange kampe, hvor du enten kan acceptere, at du har trætte stænger, eller også kan du tude over det. 

Viktor Axelsen valgte tilsyneladende at acceptere det. I hvert fald vandt danskeren finalen i tre sæt med cifrene 21-14, 19-21 og 21-14 og tog dermed den anden Super Series-titel i karrieren. 

Læs også Verdensmesteren Viktor Axelsen landet i Danmark

Søndagens modstander Lee Chong Wei har vundet turneringen i Tokyo hele seks gange og har optrådt i 100 internationale finaler i alt. Det fortæller lidt om forskellen på 23-årige Axelsen og 34-årige Lee Chong Wei.

Men det fortæller også historien om en magtbalance, der kan være ved at tippe. 

- Det er en kæmpe sejr for mig at slå Lee Chong Wei i en finale. Han er en fantastisk spiller, som jeg har set meget op til som mindre også. Så det er bare meget stort for mig at slå ham i en finale, siger Viktor Axelsen.