I det fynske folks tjeneste

Axelsen smashede sig til rekord i All England-finalen: 419 kilometer i timen

Viktor Axelsen tager mere end en sølvmedalje med fra All England. I finalen præsterede han det hårdeste smash i en BWF-kamp.

I samarbejde med TV 2 SPORT

Viktor Axelsen nærmer sig verdensrekorden for det hårdeste smash i en kamp. Den rekord sidder landsmanden Mads Kolding stadig på. Foto: Oli Scarff / Ritzau Scanpix

419 kilometer i timen.

Så hårdt smashede Viktor Axelsen i finalen ved All England, hvor han trods kraftpræstationen tabte i tre sæt til verdensetteren, Kento Momota.

Med dét smash stryger Viktor Axelsen til tops på listen over de hårdeste smash i en officiel turneringskamp under det internationale badmintonforbund, BWF.

Derudover nærmer Viktor Axelsen sig rekorden for det hårdeste smash i en kamp. Den rekord sidder landsmanden Mads Kolding stadig på.

Tilbage i 2017 smashede Kolding hele 426 kilometer i timen under en klubkamp i den indiske Premier League. Den rekord henviser Viktor Axelsen også til i sit opslag på Facebook og Twitter.

Kolding rundede 500 km/t

Uden for badmintonbanen kan Mads Kolding også prale af at have slået verdens hårdeste smash.

I 2017 udfordrede TV 2-programmet SPORTSLAB Mads Kolding til at prøve på at overgå sin egen verdensrekord i et setup, hvor doublespilleren kun skulle fokusere på at slå så hårdt som muligt.

Ved den lejlighed slog Mads Kolding svimlende 506 kilometer i timen.

Har meldt fra til Swiss Open

I denne uge skulle Viktor Axelsen have spillet Swiss Open i Basel. Tirsdag valgte han dog at trække sig, fordi han har brug for en pause efter All England. 

Læs også - En af de fedeste kampe, jeg nogensinde har spillet, siger Axelsen

- Jeg ville have elsket at spille i Basel, men min krop fortæller mig, at jeg må prioritere at blive 100 procent frisk igen, skriver Viktor Axelsen på Instagram.

Lørdag og søndag sender TV 2 SPORT semifinaler og finaler fra Swiss Open. Se sendeplanen her.