I det fynske folks tjeneste

Boe og Mogensen slår verdens bedste

En tresætsgyser endte ud til dansk fordel. Herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen besejrede de indonesiske verdensettere.

I samarbejde med TV 2 SPORT

Foto: Lui Siu Wai, scanpix

Inden herredoublen havde det danske hold kniven for struben.

Bagud 0-2 i kampe til Indonesien skulle Mathias Boe og Carsten Mogensen som minimum tage et sæt mod Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo og helst vinde kampen for at holde Danmark inde i Sudirman Cup, VM for blandede hold.

Danskerne tabte første sæt 16-21, men tog det vigtige andet sæt med 24-22 efter at have været nede med matchbolde. Tredje sæt blev også en nervepirrende affære, som Boe og Mogensen til sidst vandt med 23-21.

- Man kæmper for sit land. Vi vidste, at vi skulle grave dybt i dag. Vi har fået en rigtig dårlig start på den her holdkamp, så vi vidste, at vi skulle prøve noget. Det så svært ud i store dele af kampen, siger Mathias Boe til TV 2 SPORT.

- Vi kunne selvfølgelig også have tabt, for vi var faktisk lidt bagud hele vejen. Men vi gravede dybt, og vi ved, når vi kommer op, så har de meget respekt for os, og så begynder de at lave nogle dumme fejl.

- Vi mindede hele tiden hinanden om at være på derinde og så lade ham tage de der point og rende rundt og laver alt det der gøgl, han laver. Men det trækker på dem, og derfor står vi distancen.

Makkeren Carsten Mogensen havde også store roser til parrets fysiske overskud, som ifølge ham var nøglen til sejren over verdens bedste herredouble i øjeblikket.

- Vi slår dem på fysikken, og det kan de jo så gå hjem og tænke over. Vi kan tænke over, at de slår os i noget server/retur i store perioder, men de har også rigtig svært ved at tage vores server/retur, når Boe server, og jeg står nede bagved, siger Carsten Mogensen til TV 2 SPORT.