I det fynske folks tjeneste

Bulldogs-profil får lang karantæne for hård tackling

To danske ishockeyspillere har tilsammen fået 11 spilledages karantæne efter tacklinger i den seneste runde i Metal Ligaen.

I samarbejde med TV 2 SPORT

SønderjyskE-spilleren Ronnie Brobak kommer ikke på isen til en dansk ligakamp før tidligst 1. december. 

Den danske forward har fået fem spilledages karantæne efter en episode i kampen mod Odense Bulldogs den 3. november, som sønderjyderne tabte med 7-1. 

Som du kan se øverst i artiklen, gik Brobak ind i en duel bag modstanderens mål. Aktionen endte med en hård tackling, der sendte Odense-spilleren i isen. 

Læs også Bulldogs kørte SønderjyskE helt over

- Jeg rammer ham i brystet, og da han samtidig vender om og dukker sig, ender han meget lavere, end da jeg vil fuldføre tacklingen. Derfor kommer det hele også til at se noget voldsomt ud, lyder det fra spilleren selv i Disciplinærudvalgets rapport.

Udvalget er dog ikke i tvivl om, at handlingen skete med fuldt overlæg fra Brobak.

- Det er for udvalget udenfor enhver tvivl, at Ronnie Brobaks bevægelse er bevidst, og at han har 100 % ansvar for, hvordan tacklingen udvikler sig; selv hvis der ligges til grund, at han ikke havde til hensigt at ramme sin modspiller i hovedet, lyder det blandt andet i samme rapport. 

Seks karantænedage til Odensespiller

Endnu værre ser det ud for Odenses Frederik Sørensen, der har modtaget seks spilledages karantæne for en handling i en kamp to dage senere. 

Læs også Bulldogs fik revanche: Tæt kamp afgjort på straffeslag

Her vandt fynboerne 2-1 over Herning Blue Fox, men mod slutningen af første periode lavede Sørensen en tackling, der var så hård, at Herning-spillerens hjelm fløj ud på udskiftningsbænken.

Heller ikke her er Dansk Ishockey Unions Disciplinærudvalg i tvivl om, at handlingen var bevidst. Frederik Sørensen kommer dermed tidligst i kamp igen den 3. december. 

 - Udvalget anser det faktum, at Frederik Sørensens skøjter forlader isen, og at han hopper/driver sin skulder ind i tacklingen som en skærmende omstændighed. Handlingen tilsidesætter alt hensyn til modspillerens sikkerhed. Det er for udvalget uden for enhver tvivl, at handlingen er bevidst, lyder det blandt andet i rapporten.

Odense Bulldogs indtager femtepladsen i Metal Ligaen efter 17 kampe, mens SønderjyskE ligger placeret som nummer otte efter 19 kampe i denne sæson.

Læs også Ishockey: Bulldogs får kontrakt med to canadiere