I det fynske folks tjeneste

Ekspert: Håndboldens Real Madrid ligger på Fyn

TV 2 Sports eksperter har taget temperaturen på kvindernes håndboldliga op til sæsonstart - og på Fyn er temperaturen varm og stadig stigende. Det lugter af medaljer.

I samarbejde med TV 2 SPORT

Foto: Yilmaz Polat/Scanpix

Klub: Odense Håndbold

Placering sidste sæson: 6

Bud på slutplacering: 1

Forestil dig Jan Pytlick i et supermarked.

Han trisser rundt med sin indkøbsvogn. Tilbudsavisen studerer han ikke, og slagtilbuddene for enden af reolerne har ikke hans interesse. Nedsatte varer tæt på udløbsdato værdiger han ikke et blik.

Han går efter det bedste. Det dyreste oksekød, Barolo-vinen og de fyldte luksus-chokolader.

Sådan har den tidligere landstræner købt ind til sit Odense-hold. Og han har næsten kun handlet dansk.

Det er 2017's store historie i dansk kvindehåndbold. Odense Håndbolds ønske om at hoppe direkte fra middelmådigheden og ind som guldfavorit. For det er Odense, guldfavorit. 

Læs også Jan Pytlicks Odense-hold tæsker videre på Aarhus United

Anderledes kan det ikke være, når man smider Stine Jørgensen, Emily Sando, Trine Østergaard, Freja Cohrt, Mette Tranborg, Katrine Heindahl og Mie Højlund op på varebåndet.

Lad os begynde med al den åbenlyst storhed: Målmandsparret i norske Sando og det største danske talent, Althea Reinhardt.

Foran dem står et betonforsvar med Tranborg, Heindahl, Stine Jørgensen, Kamilla Kristensen og den slags brølstærke kvinder.

Ingen hold i ligaen kommer i nærheden af Odenses defensive klasse. Ingen.

Tag Jørgensen og Tranborg. Begge formår at holde deres egen modstander, når det kommer til det direkte duelspil, og det giver Odenses midterblok virkelig gode arbejdsvilkår. Når den midterblok så består af forsvarsspecialister som Katrine Heindahl og Kamilla Kristensen, så ligner det en stor mundfuld for angrebsspillerne.

Mixet på holdet er fremragende sat sammen - for selvom der er købt godt ind, har man i Odense en hård kerne af dygtige spillere, som bliver lige så vigtige i bestræbelserne på at nå DM-guldet og ikke mindst Champions League-pladsen til næste sæson.

Pearl Van der Wissel, Maja Jakobsen og Nadia Offendal har længe huseret i den orange trøje - Offendal vendte i sidste sæson stærkt tilbage fra en knæskade, og de to førstnævnte er stille og roligt på vej tilbage efter længere pauser i sidste sæson.

Nå, ja - og så sidder man næsten og glemmer danske håndbolds helt store stjerneskud, Mie Højlund. Hun sidder lige nu ude med en drilsk skulder, men når hun rammer de høje omdrejninger, er Odense tilført en fantastisk dimension. 

Læs også Pytlick og Odense er slået ud: - Jeg er bare tom

Får Pytlick hele sin bagkæde til rådighed, står han med et luksusproblem - et overflødighedshorn af dygtige spillere. Det er tilmed så forskellige spiltyper, at de vil kunne supplere hinandens kvaliteter og derved gøre det endnu mere vanskeligt for modstanderne at komme med forsvarsmæssige modtræk.

Man kan selvfølgelig ikke købe et håndbold-Real Madrid-hold og bade sig let igennem i stjernernes skær. Der må være en anelse uro i Pytlicks mave. Dels har han som alle andre trænere nogle udfordringer med skader, men han og holdet skal også fra første dag slæbe et tonstungt pres rundt i hverdagen.

Det tager tid at spille et hold sammen - det gælder for alle hold i ligaen. Forskellen for Odense er, at alle forventer sejre og lækker håndbold. De skal ikke tabe mange kampe, før skriverierne, kommentarerne og indtrykket bliver, at de ikke leverer varen.

Det er et stort pres at spille under. Spørg bare FCM, der har gjort det i så mange år nu. Turen er kommet til ambitiøse Odense - det bliver spændende, om det bliver det nye førerhold i dansk håndbold, og hvis det gør - i hvor mange år? 

Læs også Seks Odense Håndbold-spillere udtaget til landsholdet

I samarbejde med TV 2 SPORT