I det fynske folks tjeneste

Ekspert: Viktor Axelsen har overtaget badmintontronen

Siden Viktor Axelsen lod sig hylde som verdensmester i august, har danskeren på ingen måde løsnet sit greb om verdenstoppen. Tværtimod.

I samarbejde med TV 2 SPORT

Foto: Franck Robichon / Scanpix

For godt fire uger siden blev Viktor Axelsen verdensmester med en overbevisende finalesejr over legenden Lin Dan.

Når verdensranglisten opdateres på torsdag, vil Axelsen også være på førstepladsen. For første gang i danskerens karriere. 

- Det har været en okay måned. Jeg føler mig sgu godt tilpas. Altså det er bare mega fedt. Når tingene lykkes, så er man jo glad, og det er det her, jeg træner for – det er jo titlerne, lyder det ydmygt fra danskeren til TV 2 SPORT.

Læs også Axelsen måbede over sit idol: - Det var eddermame lækkert slået

Men det er mere end bare 'okay', hvis man spørger TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen.

- Det er en fuldstændig uvirkelig måned, han har spillet. Det er mange års dedikeret hårdt arbejde fra en ung mand, der kulminerer på en måned. Her opfylder han rigtigt meget af det talent, som vi alle sammen har gået og sagt, at han har, fortæller han. 

Han har jo slået dem før, men nu har han bare slået dem alle sammen indenfor en måned

Jim Laugesen, badmintonekspert på TV 2 SPORT

Søndag kronede Axelsen den imponerende periode med en sejr i Super Series-turneringen Japan Open, hvor den 23-årige fynbo slog en af sportens andre store legender, Lee Chong Wei, der spillede sin finale nummer 100 i karrieren.

- Nu tror jeg, de tænker om Viktor, at nu er det ham, man skal slå. Det er ham, der er fremtiden. Der har været et sceneskift. Et tronskifte. Viktor er den, de skal slå for at vinde turneringerne.

- Jeg kan ikke nævne mange badmintonspillere, der først er blevet verdensmester for så at vinde Japan Open, og sådan set har jævnet legender og de bedste i verden med jorden. Det er jo det, han har gjort. Han har ikke bare slået dem, han har slået dem stort, fortæller Laugesen.

I semifinalen i Japan slog han desuden verdensetteren Son Wan Ho, som nu må vige pladsen på toppen, ligesom Axelsen også sendte den forsvarende verdensmester, Chen Long, ud i semifinalen ved netop verdensmesterskabet i august. 

Læs også Se videoen: Her vinder Viktor Axelsen finalen i Japan Open

Begge to er også enorme profiler, der har domineret sporten i en årrække.

- Inden for de her uger er det to titler nu, og med så mange gode kampe mod så gode spillere, så jeg er mega glad, siger Axelsen. 

Og netop fordi det blandt andet har været mod fire af sportens største profiler, er det kun endnu mere imponerende, at danskeren kun har tabt et enkelt sæt i de seneste seks kampe fra og med VM-finalen i august. 

- Det er mod folk, der normalt ikke lægger sig eller giver op. Han har jo slået dem før, men nu har han bare slået dem alle sammen indenfor en måned, siger badmintoneksperten. 

Næste store mål for Viktor Axelsen er Denmark Open, som afholdes fra den 17.- 22. oktober. 

Læs også Axelsen slog legenden: - Det føles sgu meget godt