I det fynske folks tjeneste

Fynsk rytter udtaget til Tour de France

Søren Kragh Andersen fra Strib skal for andet år i træk køre Tour de France for Team Sunweb.

I samarbejde med TV 2 SPORT

Fynske Søren Kragh Andersen er udtaget til Tour de France. Her jubler han over sejren i Paris-Tours i 2018. Foto: Guillaume Souvant / Ritzau Scanpix

Tour de France har nu syv danske ryttere på startlisten. Fredag offentliggjorde Team Sunweb, at fynske Søren Kragh Andersen er med på holdet, der skal konkurrere i verdens største cykelløb. 

Læs også Kendt fynsk eventchef skal styre touren i Nyborg

Det er andet år i træk, at fynboen skal køre Tour de France for holdet. Udover Søren Kragh Andersen er yderligere syv ryttere udtaget til Team Sunwebs Tour-hold. 

Team Sunwebs hold

  • Søren Kragh Andersen
  • Nikias Arndt
  • Cees Bol
  • Chad Haga
  • Lennard Kämna
  • Wilco Kelderman
  • Michael Matthews
  • Nicholas Roche

 

- Vi har muligheder for gode resultater med Michael på sprinteretaperne og i de reducerede spurter. Nikias er vores kaptajn, og med Giro-etapevinderen Chad bringer vi ekstra power til både holdtidskørslen og enkeltstarten.

- Med Wilco, Nicholas og Søren sigter vi efter muligheder på de mere vanskelige kuperede og bjergetaper.

Tæt på rekordhøjt antal danskere i Touren 

Søren Kragh Andersen debuterede sidste år, hvor han i flere dage kørte i den hvide ungdomstrøje. I 2018 blev det også til en etapesejr i Schweiz Rundt og sejr i endagsløbet Paris-Tours.

Foruden Kragh Andersen er danskerne Jakob Fuglsang og Magnus Cort (Astana), Kasper Asgreen og Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick-Step), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) og Mads Würtz Schmidt (Katusha).

Læs også GOG møder rumænere og russere i Champions League

Med syv danskere til start er rekorden inden for rækkevidde. I 1989 og 1991 var der således otte danskere med i løbet.

Navne som Michael Valgren, Lars Bak og Jesper Hansen kan også være i spil til en plads i Touren. Deres hold har endnu ikke sat navn på sine ryttere i Touren.