Fynsk rytter udtaget til Tour de France

Søren Kragh Andersen fra Strib skal for andet år i træk køre Tour de France for Team Sunweb.

Tour de France har nu syv danske ryttere på startlisten. Fredag offentliggjorde Team Sunweb, at fynske Søren Kragh Andersen er med på holdet, der skal konkurrere i verdens største cykelløb. 

Det er andet år i træk, at fynboen skal køre Tour de France for holdet. Udover Søren Kragh Andersen er yderligere syv ryttere udtaget til Team Sunwebs Tour-hold. 

Team Sunwebs hold

 

- Vi har muligheder for gode resultater med Michael på sprinteretaperne og i de reducerede spurter. Nikias er vores kaptajn, og med Giro-etapevinderen Chad bringer vi ekstra power til både holdtidskørslen og enkeltstarten.

- Med Wilco, Nicholas og Søren sigter vi efter muligheder på de mere vanskelige kuperede og bjergetaper.

Tæt på rekordhøjt antal danskere i Touren 

Søren Kragh Andersen debuterede sidste år, hvor han i flere dage kørte i den hvide ungdomstrøje. I 2018 blev det også til en etapesejr i Schweiz Rundt og sejr i endagsløbet Paris-Tours.

Foruden Kragh Andersen er danskerne Jakob Fuglsang og Magnus Cort (Astana), Kasper Asgreen og Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick-Step), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) og Mads Würtz Schmidt (Katusha).

Med syv danskere til start er rekorden inden for rækkevidde. I 1989 og 1991 var der således otte danskere med i løbet.

Navne som Michael Valgren, Lars Bak og Jesper Hansen kan også være i spil til en plads i Touren. Deres hold har endnu ikke sat navn på sine ryttere i Touren.