I det fynske folks tjeneste

Fynske Søren Kragh takker Chris Froome for tredjeplads

Søren Kragh Andersen er glad for den tredjeplads, han kørte sig til på søndagens sidste etape i Vuelta a España.

I samarbejde med TV 2 SPORT

Foto: Kiko Huesca / Scanpix

To tredjepladser. 

Det er, hvad Søren Kragh Andersen kan tage med sig hjem fra Vuelta a España - og hans første Grand Tour. På søndagens etape blandede danskeren sig i spurten, hvor han kom i mål efter Matteo Trentin og Lorenzo Manzin. 

- Jeg kunne ikke have gjort det uden Chris Froome. Han lavede et perfekt leadout for mig. Holdet placerede mig rigtig godt i det sidste u-sving, men derfra gamblede jeg lidt med at komme nede bagfra. En trejdeplads er faktisk rigtig godt for mig i en spurt, siger Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT. 

- Jeg snakkede med Michael Mørkøv tidligere på dagen, hvor han sagde, at det normalt klumper sig sammen, når der er 500 meter til mål. Det gjorde det lidt, men så kom Froome heldigvis og bragte mig lidt frem, hvor jeg kunne starte min spurt, siger han videre. 

Den 23-årige danske Team Sunweb-rytter døjede undervejs med sygdom i Vueltaen, men kom stærkt tilbage. På lørdagens etape til Alto de l'Angliru var danskeren først i udbrud, inden han blev en vigtig hjælp for hans kaptajn, Wilco Kelderman, på den afsluttende stigning op mod mål. 

- Jeg er mega glad og tilfreds med min form. Jeg er glad for, hvordan jeg selv og holdet kører. Jeg er helt sikkert motiveret til at køre de kommende løb, siger Sunweb-rytteren. 

Læs også Sygdomsramt Vuelta-fynbo: - Det har været en manddomsprøve

Danskeren håber nu på, at hans høje niveau i årets sidste Grand Tour kan være med til at sikre ham en plads på det danske landshold, der skal køre VM senere på måneden. 

- Det skal man passe på med at sige. Det er jo Danmark, jeg taler til, så man skal lige huske på janteloven. Jeg håber på, at jeg skal køre VM, men jeg venter stadig på et opkald. Jeg synes, jeg har gjort mig fortjent til det, siger Søren Kragh Andersen. 

Søren Kragh Andersen har to sejre som professionel. Sidste år vandt danskeren en etape i Tour des Fjors, og tidligere i år vandt krydsede han stregen først på en etape i Tour of Oman. 

Læs også Syg fynbo kom sidst i mål for anden dag i træk: - Jeg er helt tom