I det fynske folks tjeneste

Nyegaard kalder på handling i Odense: - Der er grænser for, hvad man kan tåle

Ifølge Bent Nyegaard skal både trænere, spillere og ledelse kigges grundigt efter i sømmene efter nederlaget i pokalfinalen.

I samarbejde med TV 2 SPORT

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der skal kigges indad i Odense Håndbold efter søndagens kollaps i pokalfinalen mod Herning-Ikast.

Fynboerne var aldrig i nærheden af sejren og tabte med otte mål, og derfor er der altså kraftigt behov for at se hinanden dybt i øjnene internt i klubben. Det mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Der er grænser for, hvad man kan tåle. Du kan jo ikke leve med et resultat som i dag.

- Som Dansk Håndbold Forbund skal kigge efter, hvad der sker, når man misser en OL-kvalifikation og bliver nummer ni til VM, skal alt også kigges igennem her – spillere, trænere, ledelse, hele svineriet, siger Nyegaard.

Odense stod allerede med det ene ben på præmiepodiets næstøverste trin efter første halvleg, hvor holdet var bagud med 11 mål, og for andet år i træk var det også med sølvmedaljer om halsen, at de fynske profiler forlod finalehallen.

- Du står i endnu en finale, og det står 20-9 ved pausen. Det kalder på både evaluering og selvransagelse for at finde ud af, hvad i alverden der foregår. For med det her hold må det simpelthen ikke stå 20-9 til modstanderen ved pausen.

Efter kampen gjorde nederlaget også indtryk på Odense-træner Jan Pytlick.

Læs også Jan Pytlick har svært ved at forklare ydmygelse: - Alle er kede af det

- Alle er kede af det, og vi er alle sammen ramte af, at vi spiller sådan en finale på det niveau. Vi var jo ikke helt, men næsten helt væk.

- Pytlick er udsat

Nederlaget betyder, at Odense stadig ikke har vundet en titel, hvilket man ellers har oprustet kraftigt for at ændre på i de seneste år med tilgange af nogle af de absolut bedste spillere fra både Danmark såvel som udlandet.

Jan Pytlick kom til i 2016, og det sviende nederlag i pokalfinalen lægger ekstra pres på træneren.

- Jeg synes ganske bestemt, han er udsat. Selvfølgelig er han til diskussion i en evalueringsproces, og det er stampersonalet på det Odense-hold, jeg så i finalen, også.

Læs også Odense Håndbold misser igen en titel: Det fylder meget

Stampersonalet tæller blandt andre landsholdsprofiler som Stine Jørgensen, Trine Østergaard og Kathrine Heindahl, der alle har kontraktudløb til sommer. Derfor bliver den kommende halvsæson afgørende for holdets udformning i fremtiden.

- Der er så meget på spil i form af både mesterskabet, men også at komme i Champions League, som er den store ambition i Odense Håndbold. Og der er i hvert fald nogle hold, der lige nu ser ud til at kunne forhindre dem i at spille andet end EHF Cup som nu, siger Bent Nyegaard.