I det fynske folks tjeneste

Odense Håndbold appellerer pokal-exit endnu engang

Odense blevet smidt ud af pokalturneringen for at stille op med en ulovlig spiller. Nu appelleres dommen til landets højeste appelmyndighed.

I samarbejde med TV 2 SPORT

Odense Håndbold fortsætter kampen for at blive i pokalturneringen, selvom klubben to gange er dømt ude for at have en ulovlig spiller på holdkortet.

Klubben blev i første omgang smidt ud af turneringen af DHF, og efter en stadfæstelse af dommen ved Håndboldens Appelinstans har Odense appelleret kendelsen for anden gang. Nu skal den højeste myndighed i Danmark kigge på sagen. 

Læs også Odense Håndbold taber appelsag og er ude af pokalen

- Odense Handball Club A/S har efter nøje overvejelse valgt at appellere kendelsen fra Håndboldens Appelinstans i den såkaldte Aarhus-sag til Dansk Idrætsforbunds Appelinstans, skriver Odense i en pressemeddelelse.

Sagen tager udgangspunkt i 1/8-finalen i pokalturneringen, hvor Odense besejrede Aarhus United. Odense blev senere taberdømt, fordi Mie Højlund var skrevet på holdkortet og sad på bænken under kampen.

Hendes spillerlicens var endnu ikke gået i orden efter skiftet fra Randers, og derfor måtte hun ikke være en del af holdet, selvom hun var skadet og slet ikke kom på banen. 

- Odense Håndbold vælger at appellere til DIF, da man fortsat mener, at straffen og konsekvensen heraf står helt ude af proportioner med almindelig praksis og reglementets overordnede principper, skriver Odense Håndbold.

Hvis dommen stadfæstes endnu engang, så har Odense mulighed for at appellere til den internationale sportsdomstol CAS.

Læs også Odense Håndbold tilbage på vindersporet