Odense-spillerne ødelagde DM-pokalen, da de fejrede mesterskabet

Odense Håndbold kunne lørdag lade sig hylde som danske mestre efter en sejr på 30-26 over Viborg HK.

Det første danske mesterskab i Odense Håndbolds historie skulle fejres med manér. Og det blev det i den grad også.

Dagen derpå fortsatte festlighederne nemlig med en hyldest på Odense Rådhus, og her havde man måske forventet, at det var Odense-spillerne, der ville se lidt trætte ud ovenpå guldfesten. Men det var faktisk noget helt andet, der var hårdest ramt.

Den danske mesterskabs-pokal.

Under nattens fejring fik den sig nemlig en del knubs, og selvom den i løbet af morgenen var blevet lappet nogenlunde fint sammen, var der stadig mindre skader at se på den hårdt tilkæmpede pokal.

- Vi er lidt glade for at se den hel, for den var i seks stykker i går. Jeg tror, vi smed lidt rundt med den og kastede for meget med den. Den var i hvert fald i ret mange stykker i går. Vi havde ikke forventet at se den så flot og hel i dag, siger en grinende Mie Højlund til TV 2 SPORT.

Mie Højlund med pokalen.
Mie Højlund med pokalen.
Foto: TV 2 SPORT

Ved siden af hende sad Odense-målmand Althea Reinhardt, som var lige så overrasket over at se pokalen i fin stand igen.

- Det er megafedt at se den igen. Bare det at se den i et helt stykke er fantastisk, siger hun.

En vild bustur

Efter finalesejren mod Viborg HK fortsatte den ekstatiske jubel fra hallen i den efterfølgende bustur.

Og ud fra spillernes beskrivelser af scenerne i bussen, kunne det sagtens være her, pokalen fik de første skrammer.

- Busturen blev pludselig meget kort. Vi sang på vejen hjem og hørte god musik. Det var bare én lang fest, godt humør og en masse sang. Og så det dans, der kunne lade sig gøre på midtergangen i bussen. De stærke følelser fik lov til at få frit løb, siger Althea Reinhardt, der følges op af Mie Højlund, der også fremhæver festen i bussen.

- I busturen hjem blev der virkelig festet igennem og råbt og skreget. Min stemme er også ret medtaget i dag, siger hun.

Efter den festlige bustur ankom spillerne til et lokale, hvor der var mad og drikke, og her festede holdet med dans og musik til langt ud på aftenen.

Odense Håndbold besejrede Viborg HK 30-26 i den anden finalekamp, som endte med at være den afgørende, da fynboerne også vandt klubbernes første finalemøde.