I det fynske folks tjeneste

OL-legende hylder Axelsen: - Det er en mandfolkepræstation

Den tidligere OL-guldvinder Poul-Erik Høyer hylder Viktor Axelsen efter hans første Superseries-triumf i karrieren.

I samarbejde med TV 2 SPORT

Viktor Axelsen vinder stor titel i Dubai Foto: Stringer, Scanpix

Omsider lykkedes det for Viktor Axelsen at vinde den Super Series-titel, som han skulle bruge syv forsøg på at erobre.

Det vækker begejstring hos den tidligere OL-guldvinder og nuværende præsident for det internationale badmintonforbund, Poul-Erik Høyer.

- Jeg synes, det er en mandfolkepræstation, det han har lavet hernede. Det var en helt fantastisk oplevelse, siger han til TV 2 SPORT.

Læs også Viktor Axelsens far: Derfor snuppede han karrierens største triumf

Titlen kom i hus, efter Axelsen ellers havde tabt andet sæt med 15 point og derefter kom bagud 6-1 i tredje sæt. Poul-Erik Høyer havde på det tidspunkt ikke regnet med, at den 22-årige fynbo kunne komme tilbage i kampen.

- Jeg troede faktisk ikke på, han kunne trække sig selv op igen. Men han spillede med hjertet, og når man gør det, så får man noget energi ud af sig selv, som man måske ikke troede, der var. Viktor var helt med på, at hjertet skulle med, for ellers havde han ikke kunnet grave det frem, som han skulle. Det var fantastisk, siger Høyer.

- Jeg synes, det er en mandfolkepræstation

Poul-Erik Høyer, OL-guldvinder 

Samtidig har OL-guldvinderen fra 1996 store roser til en bestemt del af Axelsens spil.

- Der er i hvert fald to OL'er, hvor han kan toppe rigtigt. Så jeg tror på ham, og det vil jeg gøre, indtil hans karriere slutter. Han har potentialet. Spillemæssigt og teknisk er han en af de bedste spillere, synes jeg; måske den bedste tekniske spiller, der er lige nu.