I det fynske folks tjeneste

Riis henter fynsk stortalent hjem fra 'fransk helvede'

Asbjørn Kragh Andersen vender efter to år som udlandsprofessionel tilbage til Danmark og Team Virtu Cycling.

I samarbejde med TV 2 SPORT
01:01

Fremtiden er sikret for 25-årige Asbjørn Kragh Andersen. I hvert fald for 2018, hvor han har skrevet en etårig kontrakt med Bjarne Riis' cykelsatsning - det danske kontinental-hold Team Virtu Cycling.

- Jeg ser rigtig meget frem til at skulle køre for Virtu Cycling den kommende sæson, lyder det fra Asbjørn Kragh Andersen til TV 2 SPORT.

Dermed tager Asbjørn Kragh Andersen også et niveau ned fra det franske prokontinental-hold, Delko Marseille Provence KTM, hvor han de sidste to år har været tilknyttet.

Læs også Fynsk Vuelta-komet udtaget til VM

- Det er rigtigt, jeg vender hjem fra udlandet, hvilket jeg først har været lidt sådan 'ej, jeg skal sgu ikke være en af de der eks-proffer, der vender hjem for at dange den af', så det er klart, der har været nogle overvejelser.

- Men i og med, vi har det her projekt med de her folk, så har beslutningen egentlig ikke været særlig svær.

En god mavefornemmelse

Tiden på Delko Marseille blev aldrig nogen succes, da den både var præget af skader og uenigheder med holdet.

Derfor ser Asbjørn Kragh Andersen det heller ikke som et skridt tilbage, men som det eneste rigtige skridt for at kigge fremad.

- Det ikke været to super succesrige år, så jeg har trængt lidt til at få en 'restart'. Så selvom det på papiret ikke er verdens største hold, så har jeg sagt, at det er dét, jeg vil, og det er dét, min mavefornemmelser går for, lyder det bestemt for Kragh Andersen.

Og han glæder sig bare over at komme ind på et hold, hvor der nu igen bliver taget hånd om ham. Og særligt at manden bag hedder Bjarne Riis. 

Læs også Verdensmester: Søren Kragh og Sunweb vinder VM-guld

- Jeg har haft ham som fast sparringspartner de seneste par år, når lokummet virkelig har brændt på. Så det er klart, det har haft indflydelse. Men så vil jeg så også sige, at Foder (Daniel Foder, holdets fysiske træner, red.) har vist interesse og været engageret, selvom man har været sat lidt tilbage i køen.

- Og så senest, forhandlingerne har foregået med manager Michael Skelde, og vi har haft nogle rigtig gode snakke og er kommet godt ud af det sammen. Så det er det hele lagt sammen, der gør, at jeg virkelig føler en god mavefornemmelse for det, der står for døren.

Asbjørn Kragh Andersen mangler et sidste løb for sit franske hold, når han i slutningen af måneden skal køre cykelløb i Kina.