I det fynske folks tjeneste

Rival beundrer Axelsens overskud: - Jeg ville ikke selv kunne det

Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen roser Viktor Axelsen til skyerne for det overskud, han har vist, efter han blev verdensmester.

I samarbejde med TV 2 SPORT
01:29

Video: Claus Fisker / Scanpix

Viktor Axelsen kunne ikke leve op til de skyhøje forventninger, der var til ham i fødebyen Odense, hvor Denmark Open bliver spillet.

Den danske verdensmester og nummer et på verdensranglisten tabte skuffende sin kvartfinale til indiske Kadimba Srikanth efter et kæmpe kollaps, hvor han fik store stryg i tredje sæt.

Han har min dybeste respekt. Både når han vinder, men så sandelig også, når han ikke gør. Han er bare sej

Jan Ø. Jørgensen, badmintonspiller, om rivalen Viktor Axelsen

Alligevel stillede han få minutter efter op i studiet for at runde kampen og turneringen af, og det imponerer hans kollega, Jan Ø. Jørgensen, som sidder ude med en skade, og som derfor er TV 2 SPORTs ekspert under Denmark Open.

- Jeg synes, han er så vild. Jeg er kæmpe fan, selvom det er min nærmeste konkurrent. Det er så fantastisk, at han stiller sig herind (i studiet, red.), lige efter han har tabt med alles øjne hvilende på sig. Den måde, han har håndteret hele det her show på, er bare beundringsværdigt, siger Jan Ø. Jørgensen. 

Læs også Axelsen går kold mod inder og ryger ud af Denmark Open

- Jeg ville slet ikke selv kunne. Jeg var blevet pissesur og havde ikke gidet gå herop. Han håndterer bare det hele, og det kan jeg ikke sige nok. Han har min dybeste respekt. Både når han vinder, men så sandelig også, når han ikke gør. Han er bare sej.

Viktor Axelsen var ekstremt skuffet over nederlaget, men kaldte det naturligt nok, efter at han på mindre end to måneder har vundet begge turneringer, han er stillet op i: VM og Japan Open.

- Det er svært mentalt, men også fysisk, når man går langt i turneringerne. Det tærer meget på energien, og jeg har ikke kunnet træne så godt, som jeg gerne ville mellem turneringerne. Når man begynder at gå langt i turneringer, er man bare fuldstændig smadret ugen efter, siger Viktor Axelsen.

Men at Axelsen overhovedet kunne præstere i Japan Open, som var hans første turnering efter VM-triumfen, imponerer også Jan Ø. Jørgensen. 

Læs også Boe og Mogensen besejrer danskere og er semifinaleklar

- Han vinder VM, og han bliver den mest hypede person herhjemme. Der er sket sindssygt mange ting uden for banen, og så tager han ud og vinder i Japan. I min bog er det helt ude i hampen. Det har jeg virkelig sindssygt meget respekt for; at rejse sig efter så kæmpestor en triumf. Jeg tror måske, jeg først havde spillet igen her (til Denmark Open, red.), siger han.

Viktor Axelsen skal allerede i kamp igen i næste uge, hvor han spiller French Open.