Slår OL-vinderne: Fynsk doublespiller med i sensation

Sara Thygesen og Maiken Fruergaard vandt deres semifinale ved Indonesia Masters i to tætte sæt.

For tredje kamp i træk leverede den danske damedouble med Sara Thygesen og odenseanske Maiken Fruergaard en overraskelse ved Super 500-turneringen Indonesia Masters.

Det betyder, at de nu er klar til deres første finale sammen på World Tour-niveau.

I semifinalen slog de intet mindre end de forsvarende OL-guldvindere, Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi. Japanerne blev besejret med de tætte sætcifre 22-20, 22-20.

De ottendeseedede indonesere Greysia Polii og Apriyani Rahayu venter nu i finalen.

Danskerne har tidligere i turneringen sendt både de tredobbelte VM-sølvvindere Sayaka Hirota og Yuki Fukushima og thailænderne Puttita Supajirakul og Sapsiree Taerattanachai ud.

Danskerne var bedst til sidst

Gennem halvdelen af første sæt haltede danskerne efter det japanske par.

Matsutomo og Takahashi bragte sig hurtigt foran 5-1 og først ved 12-12 fik danskerne kontakt på pointtavlen. Fornøjelsen var dog kort, da japanerne trak fra igen til en føring på 17-14.

Herfra tog Thygesen og Fruergaard en god stime på fem point i træk og spillede sig frem til en sætbold ved stillingen 20-19. Selvom den blev misset, udnyttede de sætbold nummer to.

Danskerne tog momentum med ind i andet sæt, hvor de spillede sig frem til en føring på 6-2. Derefter gik de i stå, og japanerne vandt 12 ud af de næste 15 point.

På dette tidspunkt ligende det, at japanerne ville tvinge kampen ud i tre sæt.

I betragtning af at Thygesen og Fruergaard ikke har stået i så stor en semifinale tidligere, viste de stor ro. Fem point i træk og så havde de udlignet til 14-14.

Ligesom i første sæt var det også danskerne, som tog føringen, da sættet skulle afgøres. Første matchbold blev afværget af japanerne, men nummer to udnyttede danskerne.