I det fynske folks tjeneste

Sygdomsramt Vuelta-fynbo: - Det har været en manddomsprøve

Søren Kragh Andersen føler, at han gør fremskridt i forhold til sin sygdom. Men det har været en manddomsprøve, fortæller han til TV 2 SPORT.

I samarbejde med TV 2 SPORT

Foto: TV 2 Sport

Søren Kragh Andersen har langt fra haft det godt de seneste dage.

Den danske Team Sunweb-rytter har været syg, og han er kommet sidst i mål på både 14. og 15. etape.

Men nu begynder det så småt at lysne. Det fortalte Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORTs reporter i Spanien, Rasmus Staghøj, på løbets anden hviledag.

Hvordan går det?

- Det er gået rigtig skidt her ind til i eftermiddag (mandag red.). Jeg havde det dårligt i hovedet og i maven. Jeg synes, at det går lidt bedre, og søvnen har været okay. Jeg har ikke svedt om natten, som jeg har gjort de seneste dage.

- Så der har været små fremskridt.

Chris Juul kom også hen til mig i går og sagde "hold kæft, det var flot, at du kom igennem."

Søren Kragh Andersen

Hvordan har de sidste to dage været for dig?

- Uhh, en test. En manddomsprøve. Chris Juul kom også hen til mig i går og sagde "hold kæft, det var flot, at du kom igennem. Jeg tror aldrig, at du kommer ud for noget, der er værre end det der. Hvis du kan klare det, så kan du klare alt". 

- Det er også den følelse, som jeg sidder med lige nu. Jeg klarede det, og jeg er stadigvæk med i løbet.

- Mentalt så var jeg lidt ude allerede lørdag. For jeg tænkte, at jeg var så langt bagefter, men jeg er stadigvæk med og har måske allerede fået lidt mere hår på brystet.

- Jeg er klar til at prøve at give det et skud, og gennemføre løbet.

Læs også Syg fynbo kom sidst i mål for anden dag i træk: - Jeg er helt tom

Tænker du, at du faktisk kan bruge det her positivt, at du er kommet på den anden side - forhåbentlig - af det her?

- Ja, det kan jeg helt klart. Selvfølgelig tænker jeg på mit helbred, men jeg har ikke feber, og jeg har ikke symptomer, hvor man kan sige, at det er meget skadeligt, hvis jeg fortsætter. Lige nu er det en mental udfordring, som jeg tror, jeg bliver meget stærkere af. Måske kan det her komme mig til gode næste år.

Har lægen været bekymret for dig?

- Ja, han sagde i morges, da han tjekkede mit hjerte og mine lunger, at jeg er på grænsen lige nu, men det er ikke sådan, at jeg falder om lige om lidt. Det er stadigvæk forsvarligt, og kroppen kommer sig stille og roligt. Der er små, gode fremskridt.

Så holdet har ikke overvejet at tage dig ud, fordi at det ikke er forsvarligt?

- Ikke endnu, men hvis jeg bliver ved med at være lige så dårlig og afkræftet, så tror jeg, at de vil begynde at tænke på det. I går var der en lille smule fremskridt. 

- Jeg tror, at de (holdet, red.) håber på, at jeg vil gøre flere fremskridt de næste dage. At jeg kan komme sikkert igennem etaperne. 

Læs også Lasse Normans holdbus ødelagt efter påsat brand under Vueltaen

Tænkte du på noget tidspunkt i løbet af weekenden, at nu stopper du?

- Der er mange gange, hvor jeg tænker: Det her gider jeg ikke, det er så smertefuldt, hvorfor skal det gøre så ondt? Men som cykelrytter, så er det en del af kulturen. Jeg havde fået at vide, af alle mine erfarende holdkammerater, at der kommer dage i en Grand Tour og i hele din karriere, hvor du bare har lort i benene, for at sige det mildt. Det skal du bare komme igennem, og så bliver du stærkere på den anden side. Jeg tror lidt på det, selvom det lyder skørt og sindssygt.

- Jeg lever stadigvæk, og har det egentlig okay, fortalte Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT mandag aften.

Søren Kragh Andersen kan se frem til en relativt nem dag tirsdag, hvor Vuelta-feltet skal ud på et 40 kilometer lang enkeltstart.

Interviewet er lavet af Rasmus Staghøj, TV 2 Sport.

I samarbejde med TV 2 SPORT