Udbrud gemmer på pagt mellem Axelsen og B.S. Christiansen

Viktor Axelsen holdt fast i en aftale mellem ham og B.S. Christiansen, selvom det kammede over for verdensetteren under EM for hold i februar.

Tre sekunder. Det er alt, han har.

En, to, tre.

Tæl selv. Det er ufattelig kort tid, og det er hele ideen med det. Viktor Axelsen, verdens bedste badmintonspiller, er kendt som perfektionist, så når tingene ikke spiller, kan frustrationerne begynde at boble.

Det må dog aldrig tage overhånd, og derfor er Axelsens samarbejde med B.S. Christiansen guld værd. Det siger den 29-årige fynbo selv.

Og nu løfter Axelsens lidt af sløret for, hvad det er, han og ’B.S.’ arbejder på.

Under EM for hold havde Axelsen, ganske ukarakteristisk, et vredesudbrud af rang i opgøret mod Frankrig. Midt i raseriet kunne Axelsen dog høre B.S.’ stemme for sit indre. ”Tre sekunder, Viktor!”

- Jeg har fået at vide af ’B.S.’, at jeg kun må være sur i tre sekunder. Så hvis man tager en timer, så er det tæt på, jeg holder mig under de tre sekunder, siger Axelsen med et stort smil og fortsætter:

- Det er selvfølgelig ikke noget, jeg er stolt af. Men når det så er sagt, så tror jeg helt oprigtigt ikke, at jeg havde vundet kampen, hvis jeg ikke havde gjort det. Så på den måde var det sgu en nødvendighed lige på det tidspunkt, men der var også mange ting, der pushede mig i den forkerte retning lige i den uge, forklarer Axelsen i et interview med TV 2 SPORT.

Tæller man efter, så har Axelsen ret. Hans vredesudbrud varer ikke mere end tre sekunder.

Viktor Axelsen nåede kun at være sur i meget få sekunder.
Viktor Axelsen nåede kun at være sur i meget få sekunder.
Foto: TV 2 SPORT

Axelsens vredesudbrud udspillede sig i kampen mod franske Christo Popov, hvor danskeren var i overraskende – og sjældne – problemer. Franskmanden var således oppe med 9-7 i andet sæt efter at have vundet første sæt over danskeren.

Problemerne, ja, de havde dog bund i meget mere end spillet og det truende nederlag nede på banen.

- Det startede faktisk, da vi ankom til stedet. Det var langt fra optimalt. Helt ærligt: Det var en af de dårligst arrangerede turneringer, jeg nogensinde har været til. For mig – som perfektionist – var det bare frustrerende at føle, at der, midt i en optakt til All England, skulle lægges meget energi i at finde det rigtige mad, få trænet ordentligt og arrangere transport til og fra hallen.

- Samtidigt vil man gerne ind og vinde. Og så står man der i en kold hal på et lidt for hårdt gulv, mens franskmændene står og hopper derude, og det kører ikke rigtig. Så den lå og ulmede længe, ikke? Og så flød bægeret bare over, forklarer verdensetteren.

Axelsen vendte det hele om, selvom det i den grad spidsede til. Den danske verdensetter var således bagud 17-10 i andet sæt, mens han også overlevede en matchbold, inden Danmark senere kunne løfte EM-guldet.

- ’B.S.’ har været en enormt god støtte

Samarbejdet med ’B.S.’, der har stået på i flere år, spillede altså en vigtig rolle i at få Axelsens tilbage på sporet i kampen mod franske Popov.

Samarbejdet med den tidligere jægersoldat har dog været gavnligt for Axelsen på et meget mere generelt og overordnet plan.

- Den kompromisløshed, jeg har, er vi blevet endnu bedre til at styre, så jeg ikke bare er en kold skid, der kun tænker badminton, badminton, badminton. Vi har formået at finde en balance, hvor vi er kompromisløse på nogle punkter, når det virkelig gælder, men at jeg samtidig også skal kunne være et menneske ved siden af og sørge for, at fundamentet er stærkt.

- Og der har ’B.S.’ været en enormt god støtte. Når jeg går på banen, så har jeg det her killer-mindset, og det er bare blevet endnu bedre. Lige som det fysiske skal optimeres, så skal krigeren på banen, den gode familiefar og partner også trænes. Og det har vi været gode til sammen at hæve op til et andet niveau.

Fokus på All England

Axelsen forklarer også, hvordan 'B.S.' altid er god til at opfange "faresignaler", når de to taler sammen.

- Når man gør det godt og vinder store turneringer, så kommer man til et punkt, hvor man er sådan lidt ”nå, men det var det”. Og så får man lidt ondt af sig selv, selvom jeg er blevet god til at styre det, så kommer den bare nogle gange, og den er 'B.S.' god til at få skubbet væk med det samme.

- Han siger med det samme, hvis han føler, der er noget, der forstyrrer, eller man begynder at gå i en grøft, der ikke er god for en, siger Axelsen.

Axelsen udstråler overskud forud for All England.
Axelsen udstråler overskud forud for All England.
Foto: TV 2 SPORT

Lige nu arbejder Axelsen frem mod årets nok største turnering, All England i britiske Birmingham. Axelsens modstander i første runde hedder Lee Cheuk Yiu, og danskeren går på banen som kæmpefavorit.

Både til kampen, men i den grad også til den samlede sejr.

Den danske verdensetter har været dominerende i den traditionsrige turnering de senere år, og målsætningen er at opnå endnu et stort resultat:

- Det er jo lidt en kliché, når man siger, at der er en særlig atmosfære til All England. Men det er der bare. Når du træder ind i arenaen, er det bare noget specielt. Hvis ikke det er min yndlingsturnering, så er den i hvert fald i top-to.

- Jeg har været i finalen de sidste fire år. Og det er jo sindssygt fedt, og det vil jeg rigtig gerne prøve igen, for det er en af de største kampe, du overhovedet kan stå i. Og der vil jeg gerne stå så mange gange som muligt. Men det kræver også fuld koncentration, og det begynder tirsdag, og derfra må vi tage en bold ad gangen.

Selv om Viktor Axelsen vinder næsten alt i badminton, kommer han nok aldrig til at kunne måle sig økonomisk med de helt store sportsstjerner i Danmark.